Silivri'de artık onlar yatacak

Silivri'de artık onlar yatacak
Paralel yapı mensubu tutuklu 51 polis, bir dönem Ergenekon ve Balyoz gibi davalar kapsamında TSK personelinin yattığı Silivri Cezaevi'ne nakledildi. Şüpheli polisler yüksek güvenlikli koğuşlara konuldu
"Casusluk" ve "darbe" suçlarından yargılanan 51 paralelci polis, tutuldukları Metris Cezaevi'nden daha önce Ergenekon ve Balyoz davası sanığı askerlerin kaldığı Silivri Cezaevi'ne nakledildi. Paralelci polisler, yüksek güvenlikli koğuşlara konuldu. Tutuklu polislerin yakınları haberi, Metris Cezaevi'ne haftalık ziyaret için gittiklerinde öğrendi.

İstanbul Adliyesi Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen 3 ayrı soruşturma kapsamında, 51 polis tutuklanmıştı. Aralarında, paralel yapının emniyetteki "A Takımı" olarak bilinen eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ile eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu polisler, dün sabah erken saatlerde daha önce Ergenekon ve Balyoz davalarında, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Orgeneral Çetin Doğan, emekli Orgeneral eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına, emekli Korgeneral MHP Milletvekili Engin Alan ve birçok komutanın kaldığı Silivri Cezaevi'ne nakledildi. "Devletin gizli bilgilerini elde etmek" ve "casusluk" ile "darbeye teşebbüs" suçundan tutuklanan şüpheliler 3; "özel hayatın gizliliğini ihlal" gibi suçlardan tutuklananlar ise 5 ile 7 kişilik odalarda kalacak. 

NELER YAPTILAR? 
Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu emniyetçiler, yasadışı dinleme, özel hayatın gizliliğini ihlal ve devletin gizli bilgilerini elde etmek suçlarından tutuklanmıştı. Emniyet Müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu şüpheliler, 'Selam Tevhid Örgütü' soruşturması adı altında aralarında Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanları, birçok bakanın danışmanı ve MİT Müşteşarı Hakan Fidan'ı dinleyen paralel polisler ise "casusluk" suçundan tutuklanmıştı. Emniyet Müdürü Yakup Saygılı'nın da dahil olduğu emniyetçiler ise 25 Aralık darbe girişimi soruşturmasında "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan tutuklanmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.