Sorunlar nasırlaştı!

Sorunlar nasırlaştı!
CHP Bakırköy belediye başkan aday adayı Cavit Ganiç, 10 Ocak Çalışa Gazeteciler Günü dolayısı ile bölgede yayın yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Ganiç, basının birçok yapısal sorununun söz konusu olduğunu söyleyerek, sorunların yıllar içinde nasırlaştığını belirtti

 

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bölgede yayın yapan gazete temsilcileriyle bir araya gelen Bakırköy Belediye başkan aday adayı Cavit Ganiç, ülkemizde basının, hem içsel hem de toplumsal düzeyde ‘dışsal’ denilebilecek birçok yapısal sorununun söz konusu olduğunu söyleyerek, sorunların yıllar içinde nasırlaştığını belirtti. Özgür basının demokrasinin temel taşı olduğunu vurgulayan Ganiç, halkın doğru haber alma hakkının teminatı olan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün kutlanacak bir bayram olmandan öte, anlama, anlatma, farkındalık yaratma günü haline geldiğini belirtti. Çoğunluğu Bakırköy sakini olan gazetecilerin, halkın en çok merak ettiği ‘Yarısı Bizden’ kampanyası ve kentsel dönüşümle ilgili sorularını da yanıtlayan Cavit Ganiç, Yarısı Bizden Kampanyası’nın 31 Mayıs'ta sonlandığını ve dolayısı ile bunun bir seçim kampanyası olduğunu vurguladı.

 

Seçim yatırımı

 

Söz konusu ‘Yarısı Bizden" kampanyası ile kentsel dönüşüme giren her bir konut için 750 bin hibe, 750 bin kredi ve 100 bin tahliye desteği olmak üzere toplamda 1.6 milyon TL destek verileceğini söyleyen Ganiç, seçim yatırımı olarak ortaya sunulan kampanyanın son bulduğunu, yaklaşık 270 bin başvurunun yapıldığını, bu kez de önceliğin yüzde yüz anlaşmaya varılan binalara verileceğinin duyurulduğunu ancak ortada net bir sonucun olmadığını söyledi. TOKİ’den farklı olarak KİPTAŞ’ın neler yaptığını da anlatan Ganiç, kendi aralarında bir müteahhitle anlaşan bina sakinlerinin KİPTAŞ’a başvurduğunu, taraflar arasında yapılan ön sözleşmenin KİPTAŞ tarafından incelendiğini, iki tarafında menfi kazancına yönelik bir sözleşme olduğu taktirde garantör olarak devreye girdiğini söyledi. KİPTAŞ’ın küçük projelerde yüzde 5, büyük projelerde ise yüzde 4 komisyon aldığını belirten Cavi Ganiç, tapuların KİPTAŞ’a devir edildiğini, inşaatın yapı denetiminin tamamının KİPTAŞ tarafından yapıldığını, kat irtifakı kurulduğu zaman da tapuların kişilere devir edildiğini belirtti.

 

KİPTAŞ’ınprojesi yok

İnirli Caddesi üzerinde yapılan İş Bankası Blokları’nın da bu şekilde yaptığının altını çizen Ganiç, an itibari ile KİPTAŞ’ın Bakırköy’de yeni bir projesi olmadığını söyledi. Bakırköy Belediyesi’nin Avcılar Belediyesi gibi Kensel Dönüşüm ile ilgili belediye bünyesinde KİPTAŞ modeli bir şirket kurmasının dönüşümü hızlandırıp hızlandırmayacağını soran gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ganiç, Avcılar Belediyesi’nin konuyla ilgili oldukça bir yol aldığını ancak şimdilerde büyük de sorunlar yaşadığını ifade etti. Avcılar Belediyesi’nin İş Bankası ile protokol yaptığını, bankanın kredi fizibilite raporu hazırlayarak bina sakinlerine kredi bütçesi belirlediğini, bankanın inşaatı yapan firmaya hak edişe göre ödeme yaptığını, vatandaşın da bankaya ödeme yaptığını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.