Süper hızlı tren geliyor

Süper hızlı tren geliyor
AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan projeye göre Ankara-İstanbul arasının 1.5 saate indirecek 350-400 km hıza ulaşan 'Süper yüksek hızlı tren' için yeni bir hat yapılacak. Projenin maliyeti 5 milyar dolar
 Hızlı tren hatlarına bir yenisi daha ekleniyor. İstanbul ve Ankara arasını 1.5 saate kadar düşürecek yeni bir 'Hızlı Tren Hattı' devreye alınıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın fizibilite çalışmasını büyük ölçüde tamamladığı yeni hat, Yap-İşlet-Devret modeli ile gerçekleştirilecek. Saatte 350-400 km hıza kadar ulaşacak trenlerin kullanılacağı YHT hattının toplam uzunluğunun 500 kilometreyi bulması bekleniyor. Yeni hat projesi, AK Parti'nin seçim beyannamesinde de yer aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan seçim beyannamesinde Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi'ne ilişkin olarak, "Ankara ve İstanbul arasını 1.5 saate indirecek yüksek hızlı tren projesini, YİD modeliyle gerçekleştirmek üzere proje çalışmalarını yürüteceğiz" ifadeleri yer alıyor. 'Süper Yüksek Hızlı Tren' olarak adlandırılacak hatta ilişkin projenin 5 milyar doları bulması bekleniyor.

OTOBANIN YANINDA

Ankara-İstanbul Otobanı'na paralel olarak inşa edilecek yeni hat İstanbul Köseköy'e ulaşacak. Proje ile KOBİ'ler başta olmak üzere yerli sanayinin de geliştirilmesi hedefleniyor. Projenin 167 km'lik Polatlı-Afyonkarahisar bölümünün yapıldığı hatırlatılan beyannamede, "2015'te Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir kesiminin altyapı inşaatına başlanacak. Projenin yaklaşık bedeli 4.2 milyar TL. Orta Anadolu'yu Ege ile bağlayacak bu proje ulusal demiryolu ağının entegrasyonuna da katkı sunacak" denildi. Yaklaşık 244 km güzergah uzunluğuna sahip Karaman-Niğde-Yenice hızlı tren projesi 200 km/sa hıza uygun çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olarak planlanıyor. AK Parti beyannamesinde konuya ilişkin şu bilgiler yer alıyor: "Bu hatta hem yük hem de yolcu taşımacılığı yapılacak. Proje bedeli 3.2 milyar TL olup 2020 yılında bitirilmesi planlanıyor."

ANKARA NİĞDE OTOYOLU

Ankara'nın Güney ve Doğu ile bağlantısına katkı sağlayacak önemli bir otoyol projesi daha hayata geçiriliyor. Ankara-Niğde Otoyolu Projesi'nin toplam uzunluğu 330 km. Projenin tutarı 1.4 milyar dolar. Yap-İşlet-Devret yöntemiyle ihale süreci devam ediyor.

 STAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.