Suriyeliler akın akın ülkelerine gidiyor

Suriyeliler akın akın ülkelerine gidiyor
Bayram için ülkelerine gitmek isteyen Suriyelilerin sınırda oluşturduğu yoğunluk sürerken, izdiham yaşanmaması için güvenlik güçleri sahurdan itibaren Suriyelileri kontrollü bir şekilde gruplar halinde ülkelerine gönderiyor.
Suriyelilerin ülkelerine geçişleri için verilen iznin 3’üncü gününde dün akşam ülkelerine geçemeyenler ile sahur vakti sınır kapısına gelenler yoğunluğa neden oldu. Çevik Kuvvet polisi, jandarma ve komando birlikleri sınır kapısında geniş güvenlik önlemi alırken, ambulanslar da sınır kapısında hazır bekletiliyor. Suriyelileri sıraya koyan güvenlik güçleri, 50 kişilik grupları Öncüpınar Sınır Kapısı kontrol noktasına alıyor. Buna rağmen Suriyeliler, kendi aralarında zaman zaman izdiham oluşturuyor. Öncüpınar-Kilis karayolunun bir bölümünde Suriyeliler 200 metrelik uzun kuyruklar oluşturdu.


Kilis Valiliğinin 13-23 Haziran tarihleri arasında Suriye’nin Azez, Mare, Soran, Aktarin ve Çobanbey bölgelerine bayram nedeniyle gidiş dönüşlere izin verileceğini açıklanmasından sonra Türkiye’nin dört bir tarafından Suriyeliler ülkelerine gidiyor. İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından yapılan kayıt işlemlerini tamamlayan Suriyeliler ülke topraklarına ayak basabiliyor. Bayram izni için ülkelerine giden Suriyelilerin 14 Temmuz tarihine kadar Türkiye’ye dönmeleri gerektiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.