19 Mayıs 2012 Cumartesi

'Tartışma sebebi Kürt meselesi'

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, hükümetin MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın özel yetkili mahkemelerce yargılanmasına başbakan izni getiren yasa değişikliği yapma planını “Erzincan’da 2 MİT mensubunun tutuklanmasına alkış tutarak ‘hemen açığa alınsınlar’ diyenler, şimdi Müsteşar için aynı yasayı değiştiriyor. Tarih AKP’lilerin kafasına vura vura öğretiyor gerçekleri” diye değerlendirdi.

12 Şubat 2012 Pazar 13:02
'Tartışma sebebi Kürt meselesi'


Cihaner: ‘Fidan’ın tutuklanan 2 MİT’çiden farkı ne?’
reklam


Cihaner, Cumhuriyet’e şu değerlendirmelerde bulundu: “Tarih en büyük öğretmen. Kendi savundukları olaylar üzerinden kafalarına vura vura öğretiyor iktidara. Erzincan’da 2 MİT mensubunun tutuklanmasına açık yasa hükmüne rağmen destek verdiler. Beni HSYK Kanunu hükümlerine rağmen görevden alarak tutukladılar. İlker Başbuğ için de, anayasa hükmüne rağmen ÖYM’de yargılanarak tutuklanmasını desteklediler. Bugüne kadar hep hukuku kenara ittiler. O dönem yargılanan MİT mensupları ve Orgeneral Saldıray Berk için ‘açığa alınarak yargılansınlar, aklanıp gelsinler’ propagandası yapan hükümet şimdi suspus. O MİT görevlilerinin 6-7 ay tutuklu kalmasına duyarsız kaldılar. O zaman hiç böyle yasa değişikliği getirmeyi öngörmediler. Şimdi ne oldu? Hakan Fidan, Emre Taner ve diğer MİT mensuplarını teşkilatın diğer yargılanan mensuplarına göre değerli kılan nedir? Suç olarak tanımlanmış bir eylemi suç olmaktan çıkarıyorsunuz.”

Cihaner, şunları kaydetti: “Hükümet çok sıkışmış durumda. Çömlek patladı. Asıl hedefin Başbakan olduğu açık. Bir eylem suç ise onun talimatını veren de suç işlemiştir. Özel yetkili savcı ‘Görev ve sıfatı ne olursa olsun soruştururum’ diyor. O zaman soruşturduğu kişinin cumhurbaşkanı ya da başbakan olması onu çok ilgilendirmiyor. Burada sorun hukuki değil siyasi gözüküyor. Kürt sorununun çözümünde izlenecek yöntem konusunda çatışma var.”

    Yorumlar

GAZETE MANŞETLERİ

HAVA DURUMU

Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

ANKET Sonuçlar Tümü

?AK PARTİ B.ÇEKMECE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLSUN

EN ÇOK YORUMLANANLAR

BUGÜN

BU HAFTA

BU AY

E-GAZETE

KARİKATÜR

SENDE YAZ

Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

ARŞİV