Tehlikeli tırmanış

Tehlikeli tırmanış
BDP’nin desteğiyle Mardin ve Şırnak’tan bağımsız milletvekili seçilen ve KCK/TM davasından Mardin E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Gülser Yıldırım ile Faysal Sarıyıldız tahliye olabileceği gerekçesiyle cezaevi önünde toplananlar bir polis aracında saldı

 Polis, olay sırasında havaya uyarı ateşi açtı.KCK/TM davasından tutuklu bulundukları sırada BDP’nin desteğiyle Mardin’den seçilen Gülser Yıldırım, Şırnak’tan seçilen Faysal Sarıyıldız’ın bugün bulundukları Mardin E Tipi Cezaevi’nden salıverilecekleri haberleri üzerine, cezaevi önünde yaklaşık 2 bin kişi toplandı. Cezaevi önünde halaylar çekerek, Yıldırım ile Sarıyıldız’ın çıkmasını bekleyen kalabalık sık sık PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.

Cezaevi önünde geniş önlem alan polisin fotoğraf çektiğini öne süren gruptan bazı kişiler, cezaevi önünden geçen bir polis aracının camlarını kırdı. Otomobile saldıran öfkeli kalabalığın bu girişimi sırasında polisler havaya uyarı ateşi açtı. Bir polis memuru göstericiler tarafından tartaklanırken, polis aracı hızla olay yerinden uzaklaştı. Göstericilerin taşlarla saldırdığı bir polis memuru da olay yerinden koşarak uzaklaştı. Olay yerine takviye ekiplerin gelmesiyle olaylar yatıştırıldı.

KCK/TM davasından tutuklu bulunan Yıldırım ile Sarıyıldız’a bugün tahliye kararı çıkmaması üzerine kalabalık cezaevi önünden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.