Tek ses, tek yürek

Tek ses, tek yürek
Askeri cuntanın 15 Temmuz akşamı kalkıştığı kanlı darbe girişimi Türk siyasi hayatında görülmedik bir bütünlük oluşturdu.
 Askeri cuntanın 15 Temmuz akşamı kalkıştığı kanlı darbe girişimi Türk siyasi hayatında görülmedik bir bütünlük oluşturdu. İBB ve ilçe belediye meclislerindeki parti gruplarının yayınladıkları ortak deklarosyonda darbeye lanet okundu, farklı görüşler aynı kare içinde yer aldı

Askeri cuntaya karşı sivil zafer

Kanlı darbe girişimi iktidar ve muhalefeti bir araya getirdi. İBB Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda 39 ilçe meclisi olağanüstü toplanarak darbeye karşı hazırlanan ortak bir bildiriler yayınlandı. Birçok ilçede de belediye başkanı ve ilçe başkanları bir araya gelerek birlik vurgusu yaptı. Türk siyasi tarihinde partiler ilk defa büyük çaplı bir birlikteliğe imza atarken bu durum, sivillerin cunta karşısındaki zaferi şeklinde yorumlandı. 

Militarist gruplar manipüle ediliyor

Bu büyük birlik ve beraberlik görüntüsünün yanında meydanlarda devam eden darbe karşıtı gösteriler ise bazı kesimler tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Darbenin ilk gününde farklı kesimlerin sokağa çıktığı belirtilirken, sonraki aşamada gösterilerin AK Parti mitingine dönüştüğü, bun durumun da katılımı düşürdüğü görüldü. Ayrıca gösterilerde belirsizlikten faydalanan bazı odakların militarist grupları provoke ettiği, iç çatışma hevesine girdiği ifade edildi. 



Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Büyükçekmece AK Parti İlçe Başkanı İlker Gürbüz omuz omuza poz vererek birlik ve beraberlik mesajında bulundu. (HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.