TEOG soruları ve cevapları açıklandı mı?

TEOG soruları ve cevapları açıklandı mı?
TEOG sınav maratonunda ikinci oturumlar bugün saat 9.00'da gerçekleşecek. Fen bilimleri ve teknoloji, İngilizce ve İnkilap tarihi derslerinden sınava girecek öğrenciler TEOG soru ve cevaplarının saat kaçta yayımlanacağını merak ediyor. MEB, TEOG soru
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen TEOG sınavlarında ilk oturumlar 26 Nisan'da yapıldı. Öğrenciler bugün ikinci oturumda Fen bilimleri ve Teknoloji, İnkilap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce derslerinden sınava girecekler. Üç oturumda yapılacak olan TEOG sınavı 12.00'de sona erecek.
TEOG SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine ait merkezi ortak sınav soru ve cevapları yazılı olarak, çözümleri ise derslerin branş öğretmenlerinin anlatımlarıyla video olarak yayımlanacak.
 
Tüm sınavlara ait soru ve cevaplar pdf ortamında yazılı olarak 27 Nisan Perşembe günü saat 14.00’te www.eba.gov.tr ve odsgm.meb.gov.tr adreslerinde yayımlanacak. Bu saatten sonra da sınavlara ait soru çözüm videoları yapımlarının tamamlanmasının ardından www.eba.gov.tr adresinde yayımlanacak.


MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN?

Ortak sınav/sınavlara girmeyen öğrencilerden mazeretleri 20-21 mayıs 2017 tarihlerinde yapılacaktır. Mazeret sınavına katılması uygun görülen öğrencilerin bilgileri sınavlar tamamlandıktan sonra e-Okul Sistemi’ne 5 (beş) iş günü içerisinde girilecektir. Bu süre tamamlandıktan sonra gelen talepler işleme alınmayacak olup sorumluluk okul müdürlüğüne ait olacaktır.

TEOG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

26-27 Mayıs tarihinde yapılan TEOG 2. dönem sınavlarının sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu takvime göre Haziran ayı içerisinde açıklanacak.

TEOG PUAN HESAPLAMA 2017

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Hesaplaması

Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması

Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.