TERÖR SALDIRILARINDA 62 GÜNLÜK BİLANÇO

TERÖR SALDIRILARINDA 62 GÜNLÜK BİLANÇO
Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi; terör örgütü PKK'ya yönelik 22 Temmuz'dan bu yana düzenlenen operasyonlarda 967 terörist etkisiz hale getirild
22 Temmuz'dan bu yana PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda 967 terörist etkisiz hale getirildi...




KCK'nın temmuz ayında "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozan eylemlerine devam ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 62 gündeki (7 Temmuz-6 Eylül) terör saldırılarında, Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in de aralarında bulunduğu 80 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 23 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 297 kişi yaralandı.

Teröristlerce çoğunluğu tırlardan oluşan 257 araç ateşe verildi. Bu süreçteki çatışmalarda 116 terörist etkisiz hale getirildi, 17'si yaralı 38 terörist yakalandı.

Yurtiçindeki operasyonlar

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 308 kişi gözaltına alındı, bunlardan 613'ü tutuklandı.

TSK'nın hava operasyonları

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlarda 967 terörist etkisiz hale getirildi.

Hava operasyonları sonucu yurtdışında yaklaşık 580 teröristin, yurtiçindeki operasyonlarda da 250-300 teröristin yaralandığı tespit edildi. 

Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

Terör örgütü PKK, ölen teröristlerin bazılarının cesetlerini götürüyor, bazı teröristlerin cesetleri ise oldukları yerde bırakılıyor.

Son 24 saatte yaşananlar

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hendek kazan ve yol kesen terör örgütü ve uzantılarına yönelik sabaha karşı operasyon başlattı. Operasyon sırasında teröristlerce zırhlı polis aracına yapılan roketatarlı saldırıda 2 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı.

Sur ilçesinde operasyon düzenleyen güvenlik güçlerine terör örgütü PKK mensuplarınca silahla ateş açılması sonucu 3 polis memuru yaralandı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensubu D.Ö. (17), hazırladığı bomba düzeneğinin elinde patlaması sonucu yaralandı.

Batman'ın Gercüş ilçesi Karalan köyü Esentepe mezrasında, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 2 kalaşnikof tüfek, 1 RPG-7 roketatar, 7 el bombası, bir tabanca, çok sayıda mühimmat ve malzeme ele geçirildi.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde 14 Ağustos'ta Kooperatifler Mahallesi'ndeki jandarma lojmanları önünde bombanın elinde patlaması sonucu yaralanan ve hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alınan Mustafa Şenyit (24) tutuklandı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Erzurum karayolunu kesen bölücü terör örgütü PKK mensubu grup, sürücülerinin cep telefonlarını gasbettikten sonra 4 kamyonu ateşe verdi.

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensupları, polis ve asker lojmanları ile polis kontrol noktasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin karışık vermesi üzerine teröristler kaçtı, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde "özel güvenlik bölgesi" ilan edilen Dağlıca'da, 17 Ağustos'ta HDP ve DBP tarafından başlatılan sözde "canlı kalkan" eylemine katılan, aralarında belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Hollandalı gazeteci Frederike Hanneke Geerdink'in de bulunduğu öğrenildi. 

Batman'da, güvenlik güçlerine saldırıda kullanacakları el yapımı patlayıcıyı hazırladıkları sırada meydana gelen patlamada, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi 1 terörist öldü, 3 terörist yaralandı.

Bingöl-Elazığ karayolunu Kurudere köyü mevkisinde ulaşıma kapatan terör örgütü PKK mensuplarına, güvenlik güçlerince müdahale edildi. Çatışma sonrası teröristlerin kaçtığı olayda, ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.

MİT Müsteşarlığı İstanbul Bölge Başkanlığı ile İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele şube müdürlüklerinin koordinasyonunda PKK terör örgütüne yönelik operasyonda, emniyet mensuplarına saldırı amacıyla keşif çalışması yaptıkları iddia edilen 3 kişiden 1'i tutuklandı, 2'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Iğdır'da, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, "bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları" iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı. 

Bolu'da, terör örgütü PKK'ya eleman temin ettiği öne sürülen kişi tutuklandı.

Siirt'te, eylem hazırlığındaki terör örgütü PKK mensubu yakalandı. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde vatandaşların can ve mal güvenliği için başlatılan sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Kaynak: AJANSLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.