TORBASI 5 LİRA!

TORBASI 5 LİRA!
Avcılar Belediye Meclisi’nin son oturumunda yine çöp tartışması yaşandı. Çöp ihalesinin de gündeme geldiği oturumda bir belediye işçisinin vatandaşın bahçesindeki çöpü toplamak için torba başına 5 lira istediği iddia edildi. İddiayı gündeme getiren AK Par
Avcılar Belediye Meclisi'nin ocak ayı son toplantısı yine tartışmalara sahne oldu. AK Partili Elif Batur ve CHP'li Nedim Sukuşu'nun katılmadığı oturumu Belediye Başkanı Handan Toprak Benli yönetti. Çöp ihalesinin tekrar gündeme geldiği Cuma günkü oturumda AK Partili Mehmet Özgür ile Belediye Başkanı Toprak arasında tartışma yaşandı.

yaşar kahraman

Hani önce insandı!
Oturumda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Yaşar Karaaslan, Üniversite Mahallesi'nde yaşanan bir sorunu gündeme getirdi. “Her platformda 'önce insan' diyorsunuz ama ben burada bir ayıbı paylaşmak istiyorum” diyen Karaaslan, “Üniversite Mahallesi Lale Sokak'ta bir tane gecekondu var. Rica ediyorum, gidin bir bakın. Evin çatısı korkunç derece perişan vaziyetteydi. Kendi imkanlarımızda çatıyı tamir ettik. Ancak Belediyeden defalarca yardım istenmesine rağmen bir yıldır en ufak yardım yapılmadı. Orada yaşayan hanımefendi dul, yanında bir de kız kardeşi var o da dul; üç de çocuk var. Ev yaşanacak halde değil. Bahçesi çöp doluydu; belediyeden gelen kişi torba başına 5 lira alırım demiş. Kadıncağız nasıl veririm, burdan 10 ton çöp çıkar dediğinde o kişi 'yapamam' demiş gitmiş. Konu bana geldiğinde CHP'li meclis üyelerini aradım, onların vasıtasıyla gelinmiş ama sadece taşlar alınmış, 'yetkim yok diğer çöpleri alamam' demişler. Böyle bir şey olabilir mi! Hani önce insandı! Sizin yönettiğiniz belediyede yöneten ve yönetilenler arasındaki bu bilgi eksikliğin beceri eksikliğinin tamamlanmasını talep ediyoruz” ifadesini kullandı.

İletişim eksikliği var
Yaşar Karaaslan’a Üniversite Mahallesi'nden sorumlu CHP Meclis Üyesi Özkan Altıntaş cevap verdi. Altıntaş, “Bizler o mahallede oturuyoruz. Eğer birbirimizin başarısızlığını başarı olarak kabul etmeyeceksek bizi bilgilendirmeniz gerekirdi. Birbirimize bir telefon uzaklığındayız. AK Partili Eyüp (Dursun) kardeşimiz burada; aynı mahallede görev yapıyoruz. Ben bugün İBB ile ilgili durumlarda arayacağım insan Eyüp kardeşim olacaktır. Eğer Eyüp’ün başarısızlığından başarı beklemiyorsam Eyüp’ü ararım. Onun da beni aramasını beklerim. Bizim 'önce insan' sloganımız ne kadar çok geçerli ki burada eleştiriliyor; siz ne kadar çok eleştirilerinizde biz bunun arkasın-dayız” diye konuştu. Altıntaş gecekondunun sahibinin yurtdışında olduğunu; orada oturanlara da yardımda bulunulduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu tartışması
AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Özgür ise sözü Suriyeli göçmenlere getirdi. Bir önceki meclis toplantısında soru önergelerine 'Avcılar'da ne kadar Suriyeli olduğunu Belediye olarak bilmiyoruz, bunu kaymakamlık bilir' cevabına istinaden “İstanbul'da yaşamak gerçekten zor. Onlara elimizden geldiğince yardım etmek durumundayız. Ama mensup olduğunuz partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim vaadi olarak; 'ben iktidar olursam Suriyelilerin hepsini sınırdışı edeceğim' demişti. Bu nedenle sizi de yadırgamamak lazım” dedi.

Özgür'ün bu ifadeleri CHP'lilerin tepkisine neden oldu. CHP'liler bu sözlerin ispatlanması gerektiğini belirterek Mehmet Özgür'den sözlerini geri almasını ve özür dilemesini istediler. Özgür de bu sözlerin medyada yayınlandığını söylemesi üzerine gerginlik devam etti. 

İhale tekrar edilmeli
Sözlerinin devamında çöp ihalesine de değinen Mehmet Özgür, Danıştay'ın kararına göre ihalenin komple iptal edilip tekrar yapılması gerektiğini ifade etti. Özgür, “Bununla ilgili bir adım atıldı mı? 30 milyon lira daha fazla birine verildiğinde biz Avcılar halkının hakkını savunmak için tepki gösterdik. Biriniz kalkıp da bununla ilgili bir şey söyledi mi? Danıştay sonunda gerekli kararı verdi ama hala bir açıklama yok. Yolsuzluk diyorsanız en büyük yolsuzluk burada. Geçen ay da sormuştum; Sayın Başkan 3 tane makam aracı neden değiştirdiniz” şeklinde konuştu.

Tribünlere hitap ediyorsunuz
Özgür'e cevap veren Belediye Başkanı Handan Toprak ise “Sizın burada söylediklerinizi belgeleriyle, bilgileriyle salonda bulunan herkese söyledik. Zabıtlardan çıkarılsın bunlar. Bir suç var gibi sürekli güncellenerek, her mecliste yazılı ve sözlü olarak gündeme getiriliyor. Ama konuyla  bilgi verilmiştir. Arkadaşlar lütfen böyle olmaz; demokraside böyle karalama, iftira, haraket içermemelidir” dedi. Toprak, Mehmet Özgür'ün denetim komisyonunda olduğunu da hatırlatarak “Kendi denetlediği bir olay yargıya da gitti. Olumsuz bir durum olsaydı biz burda olmazdık. Kendisi denetlemiş, hukuken sonuçlanmış bir olayı tribünlere hitaben söylememesi  gerekmemektedir. Çünkü kendisi denetim komisyonundadır. Zaten yine kendisi denetleyecektir.  Bize gönderecektir, biz onu teftişe göndeririz, yargıya intikal ettiririz ve varsa gerçekten eksiklik ortaya çıkar. O nedenlede sayın Mehmet Özgür, bu söylediklerinizi kürsü suçlaması lütfen kayıtlardan çıkarılsın” dedi. Özgür ise konuştuklarının arkasında olduğunu belirterek “Yanlış bir şey demedim” dedi. YAKUP TEZCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.