Türkiye Ali İsmail İçin Ayaklandı!

Türkiye Ali İsmail İçin Ayaklandı!
Ali İsmail Korkmaz davasının ardından İstanbul ve Ankara'da protesto eylemleri düzenleniyor. Polis, Ankara'da eylemcilere müdahale ederken, birçok ilde de eylemler yapıldı.


Kayseri'de görülen Ali İsmail Korkmaz davasının sonucunu protesto etmek için Türkiye'nin birçok ilinde protesto gösterileri düzenlendi. Ankara'daki eylemlerde ise Polis müdahaleleri oldu.

Ali İsmail Korkmaz davasının sonucunu protesto etmek isteyen gruplar Ankara Kızılay'daki Güvenpark'ta toplandı. Korkmaz davası Türkiye'nin birçok ilinde de protesto ediliyor.

EMNİYET'TE BOMBA ! TAM 21 İLİN MÜDÜRÜ DEĞİŞTİRİLDİ
Basın açıklamasının ardından grup üyeleriyle Polis arasında gerginlik çıktı. Yaşanan gerginlik üzerine çevik kuvvet ekipleri gruba biber gazı ve suyla müdahale etti.

İSTANBUL'DA KORKMAZ PROTESTOLARI

Ali İsmail Korkmaz davasının sonucunda verilen skandal cezalar İstanbul'da Kadıköy'de Birleşik Haziran Hareketi tarafından protesto ediliyor. Polis, söğütlüçeşme Caddesi'nin Akp İlçe binasına ve Rıhtım Caddesi'ne inen taraflarını kapattı. Polis kitlenin önüne barikat kurmuş durdu. Binlerce kişi Korkmaz davası için "Biz bitti demeden bu dava bitmez" sloganları atıyor.

POLİSTEN GAZLI MÜDAHALE

İstanbul'daki gruplar yürüyüşün ardından Kadıköy boğa heykelinin önünde basın açıklaması yaptı ve gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden vatandaşları andı. İlerleyen dakikalarda ise polisle eylemciler arasında arbede yaşandı. Polis eylemcilere biber gazı ile müdahale etti.








ESKİŞEHİR'DE DE EYLEM VAR

Eskişehir'de kent merkezinde toplanan bir grup da Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesi ile ilgili verilen kararı protesto etti.



İsmet İnönü Caddesi'nde toplanan ve ellerinde dövizler bulunan gruptakiler, slogan atarak Yeni Bağlar Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'ndeki Ali İsmail Korkmaz'ın heykelinin bulunduğu alana yürüdü.



"HALK BİTTİ DEMEDEN BU DAVA BİTMEZ"

Burada, grup adına konuşan Şahabettin Arpacı, sanıklara verilen cezanın yetersiz olduğunu belirterek, "Ali İsmail Korkmaz Eskişehir'de öldürüldü, davasının görüldüğü Kayseri'de karar verildi. Bu dava henüz bitmedi. Halk bitti demeden bu dava bitmeyecek, bu dosya kapanmayacaktır" dedi.



ANTALYA DA AYAKLANDI

Antalya'da Ali İsmail Korkmaz kararını protesto için iki ayrı grup yarım saat arayla eylem yaptı. cumhuriyet Meydanı'nda yapılan eylem sırasında meydandaki havuzlarda müzikli su gösterisi başlayınca, eylem yarım kaldı.

Eskişehir'deki gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen üniversiteli Ali İsmail Korkmaz davasında mahkemenin açıkladığı kararı protesto için Antalya'da saat 18.00'de Halkevi, Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Kolektifi ve Sdp üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, tarihi Kalekapısı'nda Attalos Heykeli önünde toplandı. 'Onlar öldürdü biz mücadelemizde yaşatacağız' yazılı pankartın açıldığı eylemde sloganlarla Kayseri 3. Ağır ceza Mahkemesi'nin aldığı karar protesto edildi. Antalya'da ilk eylem, grubun bir süre gerçekleştirdiği oturma eyleminin ardından sona erdi.



İKİ AYRI EYLEM

İkinci grup ise saat 18.30 sıralarında cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Birleşik Haziran Hareketi adına yapılan açıklamada üzerinde Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafının olduğu 'Lanet olsun adaletinize' yazılı dövizler taşındı. Eylem basın açıklamasının ardından oturma eylemiyle devam ederken bu sırada meydanda bulunan havuzlarda müzikli su gösterisi başladı. Grup su gösterisi nedeniyle sloganlarla dağıldı. Grubun dağılmasının ardından gösteri de kesildi.


Ali İsmail Davasında Salon Karıştı, Sanık Polislere 10'ar Yıl Hapis Verildi
İZMİT'TE DE EYLEM VAR

Eskişehir'de gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında sanıklara az ceza verildiği gerekçesiyle İzmit'te protesto gösterisi yapıldı.



Siyasi Parti ve Sivil Toplum örgütlerinin katılımıyla Çocuk Parkı'nda toplanan yaklaşık 100 kişiden oluşan grup, 'Biz bitti demeden bu dava bitmez' yazılı pankart açarak, 'Hepimiz Aliyiz öldürmekle bitmeyiz', 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' sloganları attı. Ali İsmail Korkmaz'ın katillerinin peşini bırakmayacaklarını söyleyen ve grup adına açıklama yapan Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu sözcüsü Güllüzar Ateş, "gezi eylemleri sürecinde hayatını kaybeden bütün gençlerimizin katillerinin ve bütün sorumluların yargılanması talebimiz gibi, Ali İsmail Korkmaz'ın katillerinin peşini bırakmayacağımız da bilinmelidir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da davanın takipçisi olacak, adalet yerini buluncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

ADANA'DA 200 KİŞİ SLOGANLARLA YÜRÜDÜ

Adana'da akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 200 kişi, Kayseri'de görülen Ali İsmail Korkmaz davasında açıklanan karara tepki gösterip, sloganlar atarak yürüdü.



Merkez Seyhan İlçesi'ndeki İnönü Parkı'nda toplanan ve kendilerini 'Emek ve Demokrasi Güçleri' olarak adlandıran yaklaşık 200 kişi, alkış ve ıslıklarla Ali İsmail Korkmaz davasında verilen ceza kararlarını protesto etti. Grup adına konuşan Tevfik Donma, mahkemede sanıklara verilen 'iyi hal' indirimlerini kınadıklarını söyledi. Açıklamanın ardından alkış ve ıslıklarla Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne neden olanlara ve polislere tepki gösteren eylemciler, yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Atatürk Parkı'na yürüdü. Burada gezi Parkı eylemlerinde yaşamını yitirenleri anan göstericiler, bir süre slogan atıp dağıldı.

HATAY'DA MUMLAR YAKILDI

gezi olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz davasından çıkan karar Hatay'ın İskenderun ilçesinde protesto edildi.

İskenderun Ulu Cami Caddesi belediye sosyal tesisi önünde toplanan bir grup, Kayseri'de görülen Ali İsmail Korkmaz davasının sonucunu protesto etti. 19 yaşında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın yaşını mumlar yakarak hatırlatan grup, sloganlar atıp gezi olaylarında hayatlarını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu bir pankart açtılar.

Yapılan açıklamanın ardından 3 dakika saygı duruşunda bulunan grup, slogan atıp olaysız bir şekilde dağıldı.

İZMİRLİLER KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

İzmir'de Emek ve Demokrasi Güçleri Ali İsmail Korkmaz'ın karar mahkemesinde verilen karar tepki göstermek için alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde bir araya geldi. "Ali'nin katili Akp'nin polisi" , "Hepimiz Ali'yiz öldürmekle bitmeyiz" sloganları attı. Kitlenin birinci kordona üzerinden yürüyüş yapmak istemesine Polis barikat kurarak engel oldu.



"POLİS DEFOL BU SOKAKLAR BİZİM"

Yaptığınız eylem hukuksuzdur basın açıklamasını burada yapın dağılın diye anons yapması üzerine kitle "Polis defol bu sokaklar bizim" sloganı attı. Kitle yürüyüş iznin verilene kadar oturma eylemi yaptı.

Oturma eylemi sırasında kitle adına basın açıklamasını okuyan devrim Cem Erbudak, Ali İsmail Korkmaz'ı linç ederek öldürdüğü bütün delirleriyle sabit olan Polis ve sivillere ödül gibi cezalar verildiğini söyledi. Erbudak, savunmalarinda 'biz darbeyi önledik' diyen polislere iyi hal indirimi verinmesinin hükümetin katillere sahip çıktığının bir göstergesi olduğunu vurguladı. Mahkemenin bu karari hiçbir şekilde kabul etmediklerini belirten Erbudak, "Katiller ve sorumlular hakkettiği cezayı alınana, adalet gerçekleşinceye kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.