Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki baro başkanlarından oluşan heyeti kabul etti. Feyzioğlu konuşmasında, "Türkiye Barolar Birliği ve istisnasız 79 baro


Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Beştepe’de yapılan konuşmasında şunları söyledi: 

Size ve şahsınızda Türkiye Cumhuriyeti’ne, Türkiye’nin her ilinden gelen baro başkanlarımızla birlikte geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha yineliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz. Milli birlik ve beraberliğimiz için dayanışmamızı bir kez daha vurguluyoruz. 15 Temmuz’da, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sızmış hain FETÖ mensuplarının işgal girişimi, Sizin liderliğinizde 78 milyon vatandaşımızın tek vücut olmasıyla püskürtülmüştür.

15 Temmuz’u takip eden süreçte yaptığımız değerlendirmelerin birinde, 'Kalkışmanın taktik hedefi Cumhurbaşkanı, stratejik hedefi ise Türkiye Cumhuriyeti’dir' demiştik. Zaman içerisinde elde edilen veriler bu tespitimizi doğrulamıştır. Türkiye Cumhuriyeti o gece bir büyük felaketin eşiğinden dönmüştür. Ancak sizin de işaret ettiğiniz gibi tehlike geçmemiştir. FETÖ adlı hain örgüt sadece bir araçtır. Bu örgütün arkasındaki güçler, Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafya, jeopolitik konumu ve bu bölgede yaşanan büyük menfaat çatışmaları olduğu gibi durmaktadır.

'TELEVİZYONDA DİNLEDİĞİMİZDE YÜREĞİMİZ FERAHLADI'

İşgale karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin arkasında saf tutmak hepimizin asli görevidir. Bu çerçevede; Türkiye Barolar Birliği ve istisnasız 79 baro olarak 15 Temmuz gecesi henüz Ankara ve İstanbul’da çatışmalar devam ederken demokrasiden yana tavrımızı kamuoyuna ilan ettik. Sizin ve Başbakanımızın konuşmalarını televizyonda dinlediğimizde yüreğimiz ferahladı.


BU HAİNLER BAŞARILI OLSAYDI...


Bu hainler başarılı olsaydı sadece demokrasinin geçici süre askıya alınmakla kalmayacağını, Türkiye’nin sonu gelmez bir iş savaşlar dizisine sürükleneceğini ısrarla anlamak istemeyenlere anlatıyorum. İlişkide olduğumuz meslek örgütlerine bu olayın iç yüzünü anlatan açıklamamızı gönderdik. Adalet Bakanlığımız ile Barolar Birliğinin oluşturduğu koordinasyon kurulu soruşturmalarda yaşanan aksaklıkları gidermek için de aralıksız çalışıyoruz. 60’ın üzerinde baromuzla birlikte gazi Meclis’imizi ziyaret ettik. FETÖ’nün en çok istediği suçlunun suçsuzdan ayrılmaması ve böylece gerçek FETÖ mensuplarının da uzun vadede kurtulmasıdır. Adil yargılanma, savunma, hukukun üstünlüğü haklarına azami özen gösterilmelidir. Bu hakların ihlali FETÖ ve bölücü örgüte yarayacaktır. Uluslararası kamuoyuna FETÖ’yü anlatma görevimiz var. Bu konuda bir çalışma grubu oluşturulursa Türkiye’de yaşananları dünyaya anlatmaya en ön sırada biz talibiz. ABD’de uluslararası barolar birliği genel kuruluna katılacağız. 79 milyon vatandaşımızı kucaklaştırmanın tek yolu adalet paydasında buluşmaktır."

 2014'TE GERGİNLİK YAŞANMIŞTI

10 Mayıs 2014 tarihinde Danıştay'ın 146. kuruluş yıldönümünde TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yaptığı uzun ve 'eleştirel' konuşmaya dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın tepki göstermiş ve salonu terk etmişti. Erdoğan, ''Yanlış konuşuyorsun'' demiş Feyzioğlu ise ''Neyi yanlış konuşuyorum Sayın Başbakan'ım?'' diye sormuştu. Bunun üzerine Erdoğan  ''Böyle bir edepsizlik olmaz ki'' diye yanıt vermişti. Feyzioğlu, kürsüden ''Ben edepsizlik yapmadım, kimseye de edepsizlik yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam. Çok yapıcı bir konuşmaydı” diye konuşmuştu. Bu tartışmanın ardından adli yıl açılış töreni yasayla kaldırılmıştı.

HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.