Umut Nöbetini Aydın Boysan ve Mustafa Alabora Tuttu

Umut Nöbetini Aydın Boysan ve Mustafa Alabora Tuttu
Tutuklu gazeteciler serbest bırakılması için Silivri’de devam eden umut nöbetini, mimar ve gazeteci Aydın Boysan ile sanatçı Mustafa Alabora tuttu.
 Tutuklu gazeteciler serbest bırakılması için Silivri’de devam eden umut nöbetini, mimar ve gazeteci Aydın Boysan ile sanatçı Mustafa Alabora tuttu. Aydın Boysan, ''Ben doğduğumda Vahdettin hala padişahtı. Bugün o günler daha mı özgürdük diye düşünüyorum.'' dedi.

Silivri'deki umut nöbetini mimar ve gazeteci Aydın Boysan ile sanatçı Mustafa Alabora devraldı. 'Sultan Vahdettin döneminde daha mı özgürdük' diye düşündüğünü belirten Boysan, ''Bunun edepli bir şekilde sınırlandırılması caiz olmadığı için ağzıma geleni söylemeyeceğim. Aklıma geleni de söyleyemeyeceğim. Onun için beni bağışlayın. Ben doğduğumda Vahdettin hala padişahtı. Bugün o günler daha mı özgürdük diye düşünüyorum.'' şeklinde konuştu.

Daha demokratik ve hukuka saygılı bir ülke umudu taşıdığını belirten sanatçı Mustafa Alabora da, ''Çocukluğumdan beri daha özgür, daha mutlu, daha demokratik bir ülkede yaşamak inancıyla, umuduyla hep bunu umut ederek var olmaya çalıştım ama ne yazık ki böyle bir ülkede yaşayamıyorum. 70 yaşından sonra da yaşayabileceğimi sanmıyorum ama umarım daha demokratik, daha özgür, hukuka saygılı, insan haklarına saygılı, kardeşliğin geliştiği bir ülke umuduyla. Ben insan hakları savunucusu bir demokrat olarak bir haberin suç olmadığı kanısındayım. Herhalde Avrupa Birliği standartlarında Amerika'da özgür ülkelerde bunların suç unsuru olabileceğini sanmıyorum. Benim iki tane sevgili kardeşime selam ederim. Sabretsinler. Umarım çok yakında çıkarlar. Onları gözlerinden öperim.'' ifadelerini kullandı.

'OĞLUM VE EŞİ MESLEKLERİNE DEVAM EDİYOR'
Mustafa Alabora oyuncu oğlu Mehmet Ali Alabora'nın şuan ki durumuyla ilgili ise şu ifadeleri kullandı: ''Oğlum eşiyle birlikte İngiltere'de. Onun eşi zaten dünyanın en iyi tiyatro okullarından birinde okumuştu ikisininde İngilizcesi çok iyi ve orada oyun yapmaya çalışıyorlar. Bir yabancının İngiltere'de tiyatro yapması o kadar kolay değil ama ben inanıyorum ki başaracaklar orada oyunculuklarına devam edecekler.''


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.