Üniversiteye kayıtlar başladı!

Üniversiteye kayıtlar başladı!
Üniversiteye kayıtlar başladı!Üniversite sınavı sonucu yükseköğretim programına yerleşen 922 bin 275 kişi için kayıtlar 5 Eylül’e dek sürecek.
 Üniversite kayıtları bugün başladı. Üniversite sınavı sonucu yükseköğretim programına yerleşen 922 bin 275 kişi için kayıtlar 5 Eylül’e dek sürecek.

Bu yıl ilk kez öğrenciler isteğe bağlı olarak elektronik kayıt da yaptırabilecek. 32 üniversiteyi kapsayan E-Kayıt süresi yarın sona eriyor.

Üniversitelere giderek kayıt yaptıracak öğrenciler ise fakültelerin kayıt günlerini programlarının bağlı olduğu üniversitelerin internet sitelerinden veya üniversiteler ile iletişime geçerek öğrenebilir. Kayıtlar için gerekli belgelere de ilgili üniversitelerden ulaşılabilir.

Üniversite sınavı sonucu tercih yapma hakkı olan 1 milyon 903 bin 242 adaydan 1 milyon 239 bin 761’i tercih yaptı. 922 bin 275 kişi yükseköğretim programına yerleşti. Lisans ve önlisansta 59 bin 12 kontenjan boş kaldı.

E-Kayıt

Öğrenciler bu yıl ilk kez gerçekleşecek elektronik kayıt (E-Kayıt) işlemini https://www.turkiye.gov.tr/ web sitesi üzerinden yaptırabilecek.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) sitesinde yer alan bilgilere göre öğrenciler sitede ‘e-hizmetler' bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında ‘Üniversite E-Kayıt' seçeneğini seçmeli.

26 Ağustos’ta başlayan E-Kayıt yarın sona erecek. Öğrenciler ‘e-Devlet' kapısı üzerinden elektronik olarak kayıtlarını gerçekleştirebilecekleri gibi 1 - 5 Eylül 2014 tarihleri arasında üniversitelerine giderek şahsen kayıt da yaptırabilir.

Elektronik kayıt olmayı tercih eden öğrencilerin üniversitelere giderek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek olmayacak. Öğrenciler, elektronik kayıt işleminin ardından üniversitelerin duyurduğu tarihte ders kayıtlarını yaptırarak eğitime başlayabilecek.

YÖK, bu yıl 32 üniversitede gerçekleştirilen pilot uygulamanın gelecek yollarda tüm üniversitelerde yaygınlaştırılacağını belirtti. Üniversite E-Kayıt klavuzu için tıklayın.

E-Kayıt yapılabilecek üniversiteler şöyle:

Adıyaman Üniversitesi ; Afyon Kocatepe Üniversitesi; Akdeniz Üniversitesi; Anadolu Üniversitesi; Atatürk Üniversitesi; Batman Üniversitesi; Bitlis Eren Üniversitesi; Bozok Üniversitesi; Bülent Ecevit Üniversitesi; Çankırı Karatekin Üniversitesi; Çukurova Üniversitesi; Erzincan Üniversitesi; Erzurum Teknik Üniversitesi; Gaziosmanpaşa Üniversitesi; İnönü Üniversitesi; İstanbul Medeniyet Üniversitesi; İstanbul Üniversitesi; İzmir Katip Çelebi Üniversitesi; Kafkas Üniversitesi; Karadeniz Teknik Üniversitesi; Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi; Kastamonu Üniversitesi; Kilis 7 Aralık Üniversitesi; Necmettin Erbakan Üniversitesi; Ordu Üniversitesi; Orta Doğu Teknik Üniversitesi; Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi; Siirt Üniversitesi; Sinop Üniversitesi; Süleyman Demirel Üniversitesi; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.