YA ADAMSINIZ YA FİTNECİ!

YA ADAMSINIZ YA FİTNECİ!
AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'nda gerçekleşen devir teslim törenine Mehmet Metiner'in sözleri damga vurdu. Partililere "Hizipçilik yapmayın" uyarısında bulunan Metiner, "Her kim partili bir arkadaşını dışarıda bir yerde el
 Büyükçekmece AK Parti İlçe Başkanlığı'na atanan İlker Gürbüz parti binasında düzenlenen törenle görevi Hatice Bozdağ'dan teslim aldı. AK Parti'de eskimek kavramı olmadığının altını çizen Gürbüz "Bu bir bayrak yarışıdır, ben de bu görevi sizlerin de yardımlarıyla en iyi şekilde yerine getireceğim" dedi. Devir teslim törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, İl Başkan Yardımcısı Fatih Tuna, AK Parti Genel Merkez  Disiplin Kurulu Üyesi Celal Babayiğit, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Devir teslim törenine gelen partililer kapıda davul zurna ile karşılandı. Program sonunda eski ve yeni ilçe başkanları birbirlerine çiçek taktim etti.

Hepimiz her daim yeniyiz
Yaptığı konuşma ile önemli mesajlar veren ve törene damga vuran AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner partilere uyarılarda bulundu. Metiner, "Bizde eski yeni yok. Hepimiz her daim yeniyiz. Eski ilçe başkanı da ilçe başkanımızdır, yeni ilçe başkanımız da ilçe başkanımızdır. Teşkilatımızın her kademesinde görev yapanlar bizim başımızın tacıdır. Daha öncede bu salonda birbirimizle sohbet ederken söyledim, çaycımızdan milletvekilimize kadar aramızda değer anlamında hiyerarşik bir ilişki yok. Takva Allah indinde geçerlidir, o yüzden  AK Partili olmak başlı başına bir şereftir" dedi.

Bozdağ'ı uğurlamıyoruz
Görevden alınan İlçe Başkanı Hatice Bozdağ'ı hiçbir yere uğurlamadıklarını ifade eden Metiner, "Hatice Başkanımız yine başkanımız olmaya devam edecektir. İlker kardeşimiz daha önce zaten  başkanlığımızı yaptı, belediye başkan adaylığımızı yaptı, bugün de yeniden kendisine görev tevdi edildi. Bu ne demektir; her birimiz yarın bir başka mevzide görevlendirilebiliriz. Yani bugün er olan yarın başkomutan olabilir, başkomutan olan başka bir göreve gelebilir" ifadelerini kullandı.

Eski yönetim çok başarılıydı
Konuşmasının devamında göreve yeni atananların eski yöneticilerden daha değerli olmadığını belirten Metiner, "Görevini devreden arkadaşlarımız başarısız oldukları için görevlerini devretmiyorlar. Bunu bütün içtenliğimle söylüyorum. Hatice Başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri çok başarılıydılar. Ama il teşkilatımız, genel merkezimiz böyle bir yenilemeyi gerekli gördü. Böyle bir değişimi biz Genel Merkez'de de yaptık. Parlemento düzeyinde de yaptık, ilçeler düzeyinde de yaparız. Yani birisi başarısız o yüzden gitti gibi bir anlayış asla söz konusu  değil. Yeni gelen bir öncekinden daha değerlidir diye bir anlayış asla söz konusu değil. Bunlar bizim aramızda geçerli kıstaslar değildir" diye konuştu.

Kendi nefsimize yenildik
AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada 7 Haziran Genel Seçimleri'ne de değinen Mehmet Metiner, "7 Haziran'da biz kendimize yenildik" dedi. AK Parti'nin büyük bir aile olduğunu sözlerine ekleyen Metiner, "Her birimizin değeri bir diğerinin değeridir. 7 Haziran'da nefsimize yenildik.  Ama sonrasında toparlandık ve ayağa kalktık. Ondan sonra birlik olduk ve Allah tekrar iktidarın kapısını araladı. Ama 7 Haziran'da biz kendimize, nefsimize yenildik. Bir diğerinin başarısızlığını kendi başarı hanemize yazmak istedik. O başarısız olursa benim ne kadar kıymetli ve değerli  olduğum anlaşılır dedik, iktidarımızı kaybettik. O yüzden şunu hiçbir zaman  unutmayınız; bu ışığı kim yakarsa yaksın, bu ışık yakıldıktan sonra hepimizi aydınlatır. Kimin yaktığına bakmayacaksınız" uyarısını yaptı.

Asla şahıscılık yapmayın
7 Haziran açıklamasının ardından tekrar devir teslim töreni hakkında konuşan Metiner, "Bu saatten itibaren yine birbirimize söz vereceğiz, ama Ak yiğitlerin sözünü vereceğiz. Birimizin başarısı hepimizin başarısıdır. Sakın olaki birimiz diğerinin ayağına basmayı aklının ucundan geçirmesin. Sakın ve zinhar şahıscılık yapmayalım. Biz kimsenin adamı değiliz. Hizip yok, sen ben yok biz varız, AK Parti var. Mehmet Metiner'in adamı olmaz, İlker Gürbüz'ün adamı olmaz, Celal Babyiğit'in adamı olmaz, hepimiz birbirimizin adamıyız. Ben Celal'in adamıyım, Recep'in İlker'in, Hatice'nin adamıyım, onlar da benim adamım olmaz. Biz birbirimizin adamıyız, adamlığımız burda bizim. Kim ki bu teşkilat içerisinde şahıscılık yaparsa, hizipçilik yaparsa kaybeder. Kim ki hasbi davranmayıp hesaplı davranırsa kaybeder" ifadelerini kullandı.

Kimse hayal kurmasın
Metiner konuşmasının devamında hiç kimsenin 2019 için hayal kurmamasını isteyerek, "2019'a daha çok var. Kimse bu günden 2019'u tanzim etmeye kalkışmayı aklının ucundan geçirmesin" tavsiyesinde bulundu. Sözlerini, "Ölüme inanan insanlar, asla hesaplı davranmazlar, hasbi davrananları da bu teşkilat ödüllendirir" şeklinde sürdüren Metiner, "Hiç olmadığınız yerde hiç ummadığınız makamlar size nasip olur. Ama hesaplı davrandığınız andan itibaren kaybedersiniz. Milletvekiline yakın durayım, ilçe başkanına yakın durayım, öncekine tekme atayım yok böyle bir şey. Birimizin hukuku diğerimizin hukukudur. Bu saatten itibaren her birimiz bir diğerimize yüreğimizle ve bedenimizle tutunacağız. Söz mü?" diye sordu.

Herkes AK Parti'nin farkını görecek
Büyükçekmece'de herkesin AK Parti'nin farkını göreceğini belirterek, "Sokaklarda görecek, caddelerde  görecek her yerde görecek, birliğimizde görecek, dirliğimizde görecek, adamlığımızda görecek" sözlerini sarf eden Metiner, "Sakın olaki en haklı olduğunuz eleştirilerinizi bile sokaklarda, caddelerde orada burada yapmayın. Kendi platformlarımız var. Kendi platformalarımızda birbirimizi eleştiririz, birbirimizi tenkit ederiz, ama dışarda yek vücuduz. Kim ki kendi platformlarımızda söylenmesi gerekenleri dışarıda söylüyorsa  yüzde yüz haklı olsa bile biliniz ki o fitne çıkartıyor demektir. Fitne katilden beterdir" diye konuştu.

Bu saatten sonra tartışma olmaz
Herkesin gönlünde farklı bir aslanın yatıyor olabileceğini belirten Metiner, "İlçe başkanlığı için, belediye başkanlığı için milletvekilliği için, her birimiz bir diğeri için çalışabiliriz" dedi. Metiner, "Ama  il teşkilatımız, genel merkezimiz birisini atadıktan sonra o artık hepimizin aslanıdır, hepimizin gönlündeki tek aslandır, onun arkasında dimdik duracağız. Bu saatten sonra bütün tartışmalar anlamını yitirir, amalar uçup gider" tavsiyesinde bulunmayı da ihmal etmedi. Metiner konuşmasının sonunda Büyükçekmece'de yeni bir dönem başladığını ifade ederek, "Birbirimizden güç alarak birlikte başarıyı yakalayacağız. Göreceksiniz Büyükçekmece'de bir büyük devrimi AK devrimi hep birlikte gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Çok büyük seçimler atlattık
Görevi İlker Gürbüz'e devreden Hatice Bozdağ veda etmediğini, sadece bir görev değişimi yaşandığını kaydederek, "2010 yılından itibaren ben AK Parti Büyükçekmece İlçe Teşkilatı'nda aktif olarak siyaset yaptım. AK Parti'nin"Görev istenmez verilir" kuralı doğrultusunda İlçe Başkanlığı görevini bana verdiler. Ben de onur duyarak, büyük bir keyifle bu güne kadar siz değerli kardeşlerimle bu bayrağı taşıdık. Güzel günlerimiz geçtiğine inanıyorum çünkü çok büyük devasa seçimler geçirdik. 7 Haziran'da AK Parti birinci olmasına rağmen maalesef hükümeti kuramadı.  Çok iyi hatırlıyorum birçok arkadaşım başkanım neden böyle oldu diye kendimizi sorgulamaya başladık. O zamanlar ben arkadaşlar üzülmeyin bu şarkı burada bitmez demiştim. Mutlaka AK Parti iktidarı gücünü her yerde gösterdiği gibi inşallah Büyükçekmece'de, İstanbulda'da gösterecektir dedim. Çok şükür  sizlerin hep birlikte bu davaya sahip çıkarak 1 Kasım seçimlerinde de mührü bastık ve Türkiye'nin ve Büyükçekmece'nin umudu olan  AK Parti tekrar sizlerle birlikte iktidara geldi. Tabi kolay olmadı bu gelmek, uzun mücadeleler verdik, kapı kapı dolaştık, sıkılmadık el bırakmamak amacıyla hep birlikte dolaştık" dedi.

İlker Başkan size emanet
Yaklaşan 2019 seçimlerine de değinen Hatice Bozdağ, "Bugün burada inşallah kaldığımız yerden İlker Başkanımızla devam edeceğiz. 2019 seçimleri uzak desek de çok yakında. AK Parti olarak dava arkadaşlarımızla birlikte kaldığımız yerden  sen ben demeden çalışacağız, çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü yapacak çok işimiz var. Biz Recep Tayyip Erdoğan gibi dünya liderinin yolunda, Ahmet Davutoğlu'nun izinden yürüyen bir taşkilatız. Bu inanç ve güvenle daha çok başarılara imza atacağız. İl Başkanımızın teveccühü ile Kadın Kolları ARGE Birim Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı olarak göreve devam ediyorum. Bu demek değildirki ayrılacağız, yine hep birlikteyiz, yolumuza devam edeceğiz. Sizden şunu istiyorum her zaman söylediğim gibi makamlar ve mevkiler gelip geçicidir, önemli olan  davadır. Durmak yok yola devam diyerek İlker Başkanımı sizlere emanet ediyorum" diye konuştu.

AK Parti’de eskime olmaz
Törende son konuışmayı AK Parti İlçe Başkanı İlker Gürbüz yaptı. Yüklendiği sorumluluğun farkında olduğunu ifade eden Gürbüz, "AK Parti'de eskimek yok. Bakın Kurucu İlçe Başkanım burada. Bizden sonra farklı alanlarda görev alan daha sonra aday olan Celal başkanım burada. Ondan önce görev yapan Recep Erol başkanım burada, Ekrem başkanım burada. Avcılar, Esenyurt İlçe Başkanlarımız burada. Teşkilatımızda görev eskimiyor, her zaman farklı zamanlarda farklı dönemlerde hepimiz burada görev alıyoruz" dedi. Nihal Altıngövde

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.