YARGITAY MUHALİFLERİ HAKLI BULDU..

YARGITAY MUHALİFLERİ HAKLI BULDU..
''MHP'de olağanüstü kurultay yapılacak mı?'' sorusu yanıt buldu. Yargıtay, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de olağanüstü kurultay toplanmasına ilişkin kararını oy birliğiyle onadı. MHP yönetimi ise, bu karar do


Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararının temyiz incelemesini tamamladı.
Karar, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi Başkanı Mustafa Aysal tarafından açıklandı. Daire, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de olağanüstü kurultay toplanmasına ilişkin kararını oy birliğiyle onadı.

Daire kararına karşı karar düzeltme isteminde bulunulamıyor. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, kararla ilgili gerekçesini birkaç gün içinde tamamlayarak, yerel mahkemeye gönderecek.

Bu kararla, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin olağanüstü kurultayı toplamakla görevlendirdiği heyetin çağrısıyla kurultay yapılabilecek.
SİNAN OĞAN: 3 HAFTA GİBİ BİR SÜREYE İHTİYACIMIZ VAR
MHP Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan NTV canlı yayınında kararı şu sözlerle yorumladı:
''Hayırlı uğurlu olsun. Yargıda bu süreci geciktirmeye dönük MHP Genel Merkezi'nin ve Adalet Bakanı'nın gayretleri boşa çıkmıştır. En kısa sürede önce tüzük kurultayımızı gerçekleştireceğiz ardından da genel başkanlık seçimini yapacağız. Bu sadece MHP'nin önünü açmakla kalmayacak Türk siyasetinin de önünü açacak bir hamle olacaktır. Milletimize, camiamıza hayırlı olsun diyorum. Makul bir süreye ihtiyacımız var. Zannediyorum 3 hafta gibi bir süreye ihtiyacımız var. Haziran ayının ilk veya ikinci haftası tüzük kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Son kararı Çağrı Heyeti verecek.''

AKŞENER: HAYIRLI OLSUN

Bir diğer başkan adayı Meral Akşener ise sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklama yaptı. 
Akşener, "Yargı kararı ile onaylanan olağanüstü kongremiz hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

MHP'DEN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAY KARARI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ''Bu karar sonrasında tüzüğümüzün 63. maddesinin genel başkanımıza verdiği yetkiye dayanarak sayın Genel Başkanımız, bir karar almak suretiyle 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'ni olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır'' dedi.

ÇAĞRI HEYETİ'NDEN AÇIKLAMA

Çağrı Heyeti ise ''Kurultay için yeni bir tarih belirleyeceğiz'' açıklaması yaptı. Çağrı Heyeti Üyesi Ayhan Erel, ''Yargıtay'ın verdiği kararla yargı kaosu hukuki kaos ortadan kalkmış oldu. Kurultay’ın yapılmasıyla ilgili her türlü hukuki engel ortadan kalkmış oldu. Çağrı Heyeti'ndeki üyeler olarak en kısa sürece bir araya gelip, daha fazla bekletmeksizin hukuki süreleri göz önüne alarak bu kongreyi en kısa sürede yapmak istiyoruz'' diye konuştu.


''YARGITAY SON SÖZÜ SÖYLEDİ''

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen ise NTV canlı yayınında Yargıtay'ın kararı için ''Artık Yargıtay süreci tamamlandı. Beğenen olur beğenmeyen olur ama hukuk adına Yargıtay son sözü söyledi. Bu karara karşı karar düzeltme yolu da bildiğim kadarıyla kapandı. An itibariyle fırtınalar kopardılar, hakimleri itham ettiler mahkemeleri itham ettiler ama görüldüğü gibi hukuk yerine getirildi. Bu kararın kalkması mümkün değildir. Yargıtay'ın onayını alan Sulh Hukuk Mahkemesi’nin aldığı infaz kararının durdurulması kanaatimce mümkün değildir. Yargıtay son sözü söyledi kurultayın önü açıldı'' değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.