Yat Limanı’nda Son Nokta …

Yat Limanı’nda Son Nokta …
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Büyükçekmece Yat Limanı inşaatı ile ilgili olarak yıkım kararı aldı.
     İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nin yat limanında planlara aykırı olarak gerçekleştirilen binaların oy birliğiyle yıkılmasına karar verdi kaçak inşaatlar bir ay içerisinde ilçe belediyesi yıkmaz ise Büyükşehir tarafından yıkılacak…

     Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit’in “ Bir ay içinde burası yıkılmazsa istifa ederim” açıklamalarının ardından beklenen karar verildi.

     İstanbul Büyükşehir Belediyesi  “Büyükçekmece Yat Limanı”nın önemli bölümlerinin kaçak olduğunu belirleyerek, inşaatın durdurulması ve yıkılmasına karar verdi. Konuyla ilgili açıklama da dün akşam saatlerinde bu konuda oldukça iddialı çıkışlar yapan Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit’ten geldi.

   İlçe Başkanı Av. Babayiğit; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nin yat limanında planlara aykırı olarak gerçekleştirilen  binaların oy birliğiyle yıkılmasına karar verdiğini açıkladı. Yıkım için Büyükçekmece Belediyesi’ne bir ay süre verildiğini kayıt eden Av. Babayiğit; “İlçe yıkımı yapmaz ise süre sonunda Büyükşehir Belediyesi Yat Limanı’ndaki kaçak bölümleri yıkacak” dedi.

‘Belli Bir Zümre Zengin Edilmekte…’
    Ak Parti Büyükçekmece ilçe başkanı Av. Celal Babayiğit Büyükçekmece de karşı gelinen Yat Limanın kendisi değildir. Yat limanı adı altında kamunun kullanması gereken deniz Kıyı bandına ticari tesisler yapılıyor. Yanlışlık budur. Yat Limanı'nın yapımına kesinlikle karşı değiliz ancak deniz Büyükçekmecelinin ve bizlerin ortak malıdır. Burada yapılan belli bir zümrenin zengin edilmesidir. Asıl sıkıntı bu biz bunu karşıyız dedi.
Başkan Babayiğit Sanki yapılan bu yat limanına Büyükşehir katkı vermiş gibi lanse ediliyor ve Perdenin arkasında gizlenmek isteniliyor. Burada haksız bir kazanç var Büyükçekmeceli vatandaşlarımızın halkımızın denize girmesi engelleniliyor. Deniz ortak malımızdır hava gibi su gibi nefes almamıza engel olunuyor biz Büyükçekmece halkının haklarını sonuna kadar koruyarak bu işin takipçisi olacağız ve de buna hazırız dedi..
Babayiğit yat limanını Büyükçekmece’ye getiren biziz biz ve bizim partimizin meclis üyeleridir işin böyle uzamasını da istemeğiz. Burada yapılan inşaatlara yüzde 5 gibi izin verilirken bakıyoruz neredeyse yüzde yüz inşaat yapılmakta bizim buna göz yummamız mümkün değildir. Gereken her türlü makama başvurarak ve de Büyükçekmece Sivil Toplum Kuruluşlarının da büyük desteğini alarak bu işin takipçisi olduk. Bize güç veren ve Büyükçekmece de bu konuyu yakinen takip eden tüm sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür ediyorum bu durum Büyükçekmece de yerel demokrasinin kurumlaşması adına ümit veriyor dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum