Yaz saati kalıcı olmalı dedi Bakanlar Kurulu'na getirdi.

Yaz saati kalıcı olmalı dedi Bakanlar Kurulu'na getirdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gün ışığından daha fazla yararlanabilmek için yaz saati uygulamasının kalıcı olmasını önerdi.
Yıldız, konuyu Bakanlar Kurulu’na sundu. Öneri kabul edilirse kışın güneş Edirne'de 08.30'da, Ankara'da ise 08.00'de doğacak.
 
Bakan Yıldız, Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleri ile Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu tesislerinde bir sohbet toplantısı yaptı. Yıldız, yaz saati uygulamasının kalıcı olmasına ilişkin önerisinin sorulması üzerine, “Bakanlar Kurulu’na referans meridyen olarak Doğu Beyazıt Meridyeni’nin kullanılmasını teklif ettim” dedi.
Yıldız, bunun mesai günlerinin değişmesi anlamına gelmediğinin altını çizdi. Kararın, Bakanlar Kurulu’nca verileceğini belirtirken, kabul görmesi halinde ‘yaz saati’ uygulamasının kalıcı hale geleceğini açıkladı.

Enerji sektörü açısından, Doğu Meridyeni ‘nin kullanılmasının daha verimli olacağını vurgulayan Yıldız, gün ışığından daha fazla yararlanılacağını, yılda orta büyüklükte bir baraj kadar enerji tasarrufu sağlayacağını söyledi.

GÜNEŞ KIŞIN GEÇ DOĞACAK, GEÇ BATACAK   
Yıldız'ın önerisinin kabul edilmesi halinde Ankara’da özellikle aralık, ocak ve şubat aylarında güneş saat 08.00’de doğacak ve 17.30’da batacak. Edirne'de ise aralık, ocak ve şubat aylarında güneş saat 08.30’da doğacak, saat 18.00’de batacak.

45. boylama alınmasıyla birlikte daha önce hiç saat farkı olmayan Doğu Avrupa ülkeleriyle Türkiye arasında 1 saat, daha önce 1 saat fark olan Orta Avrupa ülkeleriyle Türkiye arasında iki saat ve daha önce 2 saat fark olan İngiltere’yle saat farkı 3’e çıkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.