'Yeni kabineyi bugün takdim edeceğim'

'Yeni kabineyi bugün takdim edeceğim'
Ahmet Davutoğlu AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuşuyor:
Partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''Geçici seçim hükümeti kabinesini öğleden sonra takdim edeceğim'' dedi.
7 Haziran seçimlerinin ardından hükümeti kurma görevi verilen Davutoğlu'nun CHP ve MHP ile yaptığı koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmamıştı.
45 günlük sürenin dolmasının ardından erken seçim kararı alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Ağustos Salı günü Davutoğlu'nu geçici hükümeti kurmakla tekrar görevlendirmişti.
Başbakan Davutoğlu, partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda şunları söyledi:
CILIZ BİR BEYİN

Ak Parti'den önce... Pazusu zayıflamış, yani savunma sanayii olmayan, silahlı kuvvetleri dışa muhtaç hale gelmiş haldeydi. Mide, yani ekonomi çökmüştü. Ona bir stratejik hedef gösterecek olan beyin ve beyin faaliyetleri tükenmişti. Cılız bir beyin ve zayıf bir kas, onu besleyemeyen mide. Ama her an bölüneceğiz korkusuyla tekleyen bir kalp.
UYUYAN DEV UYANDI

12 yıl önce böyle görünen bir ülkeden, yabancıların hasta adam diye isim taktıkları bir ülkeden, AK Parti pazusu kuvvetli, kendi savunma sanayiine sahip, ekonomiye sahip, stratejik akıl ve en önemlisi de bütün bunları yönetecek özgüvenli bir kalp ortaya çıktı.
Uyuyan dev uyandı. Birileri bundan rahatsız oldu. Adım adım etrafı da toparlamaya başladık. Madem ki Kafkasya’da buluşmuştu, Rumeli'de bu çocuklar, buluşmuştu. Balkan barışını kurduk. Hangi güç Sırbistan ile Bosna'yı bir araya getirebilirdi? Biz getirdik.
Türkiye-Suriye-Irak üçlü mekanizmasını biz kurduk. Madem ki dedik Hazar ve Orta Asya çocukları kardeştir, Türk konseyini biz kurduk. Sayın Bahçeli Orta Asya nutukları atarken, bu konseye imzaları biz attık. Dün Dışişleri Bakanımız, üçlü mekanizma toplantısını yaptı. Madem ki dedik Horasan ile Hint kardeştir, Türkiye-Afganistan-Pakistan üçlü zirvelerini biz yaptık. Somali’ye ilk inen uçak biz olduk.
O zaman harekete geçtiler. Malazgirt’te karşımızda kimler var idiyse, o ruhun uyanmaması için baktılar ki dev ayağa kalktı, sadece ayağa kalkmakla yetinmedi, etraf coğrafyaları de toparlamaya, özgürlük demokrasi mesajı vermeye başladı, İstiklal savaşında arkasında kimler var idiyse, bütün o emperyalist çevreler harekete geçtiler.
Birileri korktu. İşte demin zikrettiğim tarihi perspektifi tehdit olarak gören birileri, madem ki yeni bir uyanış vardır, Ortadoğu, Kafkasya, Anadolu Rumeli çocukları buluşmuştur, bunun önüne geçmek lazım dediler. Kardeşi kardeşe kırdırmak lazım dediler.
Suriye’de ölenlerin ağıtı aldı. Rabia meydanındaki gençlerin ağıtı aldı. Libya’da Irak’ta dökülen kanların ağıtı aldı. Onlar zulüm için, kardeşi kardeşe kırmak ve böl ve yönet için hamle yaptılar.
DİZ ÇÖKMEDİK, ÇÖKMEYECEĞİZ

Baktılar ki Türkiye’yi, AK Parti’yi durdurmadıkça bu gidişin durdurulması mümkün değil. 2013’ten itibaren aynı anda düğmeye basıp, bir tarafta Mısır’da diğer tarafta Gezi hareketleriyle Başbakanımıza ve bize karşı harekete geçtiler.
2013 Mayıs’ından 2015 seçimlerine kadar yaşananlara bakın. Fetret dönemini Türkiye’ye yaşatmak, diz çöktürmek mümkünse. Kafa karıştırmak ama mutlaka hızımızı kesmek. O günden bugüne neler yaşadık. Gezi olayları, dimdik durduk. 17-25 Aralık olayları dimdik durduk. Kobani olayları, paralel çetelerin, teröristlerin bizden rahatsız olan, Davos ruhundan rahatsız olanların oluşturduğu koalisyonla mücadele ede ede 7 Haziran seçimlerine geldik. Zannettiler ki AK Parti kadroları diz çöker, çökmedik, çökmeyeceğiz.
AYRINTILAR GELECEK...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.