Yollar kapanınca işe E-5'ten yürüdüler

Yollar kapanınca işe E-5'ten yürüdüler
Mecidiyeköy'de 1 Mayıs dolayısıyla bazı yolların trafiğe kapatılması vatandaşları isyan ettirdi. İş yerlerine gitmek isteyen vatandaşlar E-5 karayolundan yürümek zorunda kaldı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde kutlamalara izin verilmeyen Taksim Meydanı’ndan Tünel Meydanı’na kadar İstiklal Caddesi’ne çıkan tüm sokaklar bariyerle kapatıldı. Çok sayıda çevik kuvvet polisinin yer aldığı sokak başlarında Taksim Meydanı’na gidilmemesi amacıyla İstiklal Caddesi’ne çıkan tüm sokakların önü bariyerler ile kesildi. Sokak başlarında bariyerler ve çevik kuvvet ekipleri beklerken, Tünel Meydanı’nda da bir TOMA, İtfaiye aracı ve çevik kuvvet araçları hazır tutuluyor.

Yollar kapanınca işe E-5'ten yürüdüler

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla kapanan yollar vatandaşları çileden çıkardı. Sabah saatlerinde Mecidiyeköy'de iş yerlerine gitmek isteyen vatandaşlar bazı yolların kapalı olması nedeniyle E-5 karayolu üzerinden yürürken, bazı vatandaşların ise işe yetişmek için koştuğu görüldü.

Yolların kapanmasına tepki gösteren bir vatandaş, “Okmeydanı’ndan yarım saattir E-5’in kenarından yürüyorum. Şişli’ye geldik kapalı, Mecidiyekdöy’e geldik orası da kapalı” derken, bir başka vatandaş ise, “Ne yazık ki otobüs, metrobüs çalışmıyor. Yaklaşık 25 dakikadır yürüyorum” şeklinde konuştu.


 TURİSTLERE BARİYER ENGELİ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına izin verilmeyen Taksim’de geniş güvenlik önlemleri alındı. Bariyerlerle çevrili Taksim’e gelen turistler, kalacakları otellere giderken zor anlar yaşadı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim ve çevresinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Günler öncesinden Taksim Meydanı’na getirilen bariyerlerle meydan kapatıldı. Meydan çevresindeki otellere gelen turistler ise büyük şaşkınlık yaşadı. Ellerinde valizleriyle meydana gelen turistler, bariyerlerin arasından buldukları boşluklardan geçerek kalacakları otellere gitti. Önceki yılların aksine bu kez meydanda yaya geçişlerinin daha rahat olduğu görüldü.

İSTANBUL POLİSİNE KIRMIZI YELEK

 İstanbul genelinde 1 Mayıs nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındı. 1 Mayıs'ta görevli İstanbul polisinin giydiği kırmızı yelekler dikkat çekerken, Şişli Camii yönetimi, cami duvarlarına, "Allah rızası için yazı yazmayın" pankartı astı. İstanbul'da 1 Mayıs'ta polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Taksim'e çıkan yollar tamamen kapatılırken, görevli polislerin giydiği kırmızı yelekler dikkat çekti. 1 Mayıs nedeniyle Şişli Camii'nin 3 duvarına da geçtiğimiz yıl olduğu gibi "İşçi bayramınızı kutlar, Allah rızası için tarihi cami duvarlarına yazı yazılmamasını rica ederiz" yazılı pankart asıldı.

VALİDEN 1 MAYIS TWEET'İ

 İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Twitter hesabından paylaştığı mesajında sağduyu ve barış vurgusu yaptı. İstanbul Valisi Şahin Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Sağduyu, huzur, barış ve kardeşliğin hakim olması dileğiyle başta işçilerimiz olmak üzere herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.