Yolsuzluk mu DARBE Mi?

Yolsuzluk mu DARBE Mi?
17 Aralık operasyonunun birinci yıl dönümünde gazetemize açıklamalar yapan vatandaşlar “Türkiye danışıklı dövüşler ülkesi” görüşünde birleşti. Bir kesim yolsuzluklarla ilgili somut hiç bir adım atılmamasından şikâyetçi olurken, bir kesim de 17 Aralık'
Bir yıl önce yapılan 17 Aralık operasyonu büyük ses getirmiş, işadamları ile bakan çocukları gözaltına alınmıştı. Üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen konuşulmaya devam eden yolsuzluk iddialarını vatandaşlara sorduk. Hükümetin yolsuzluk iddialarına karşı somut hiçbir adım atamadığını iddia eden vatandaşlar “Bu ülkede sadece vatandaşlar mı hesap verecek?” şeklinde soru sorarak durumdan yakındılar. Beylikdüzü ve Avcılar'da yaşayan vatandaşlarla yaptığımız söyleşi, Türk halkının 17 Aralık Soruşturmalarına karşı bakış açısını yansıtırken, halkın yolsuzluklarla ilgili aradığı cevabı bulamadığını da gösteriyor.

Hükümet halkı ikna edemedi
Beylikdüzü'nde yaşayan Ahmet Ardıç, “17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonuna” karşı hükümetin ikna edici adımlar atamadığını söyledi. Türkiye'deki güç odakları arasında danışıklı dövüş olduğunun vurgusunu yapan Ardıç “Birileri yolsuzluk yaparken birileri de üzerini kapatmak yahut bu yolsuzluktan siyasi anlamda nemalanmak peşine düşüyor. Samimi olarak hesap sorma derdine düşen birisi olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu. “Kesinlikle yolsuzluk olduğuna inanıyorum” şeklinde konuşan Ardıç “Şayet yolsuzluk olmasaydı iktidar sahipleri bu kadar çok telaşa düşüp medyaya karşı ciddi bir algı operasyonu yapmazdı” diyerek görüşlerini ifade etti. Yolsuzluk soruşturmalarıyla ilgili olarak medyadan da memnun olmadığının altını çizen Ardıç “Medya yandaş olmuş gidiyor. Gerçekleri söyleyen, gösteren, yazan çok az gazete ve televizyon kaldı. Halk nereden doğru bilgiyi alacak bilmiyorum. Çok güçlü bir bilgi kirliliği var” dedi.

Muhalefet üstüne gitmedi
Henüz 21 yaşında olan ve Türkiye'deki siyasi ortamdan memnun olmadığını ifade eden Furkan Ersöz de geleceğe umutla bakamadığından yakındı. “Her yanlışın üstünün örtüldüğü ya da halının altına süpürüldüğü bir ülkede yaşıyoruz. Kimse adam akıllı adamlar atmak zahmetine gitmiyor” şeklinde konuşan Ersöz “Ben böyle bir ortam içerisinde geleceğimden nasıl umutlu olayım?” diye sordu. Yolsuzluk operasyonları konuşunda iktidarın algı operasyonları içerisine girdiğine de vurgu yapan Ersöz “İktidar algı operasyonları yaparken muhalefet ise bu olayların hiç üstüne gitmedi. Muhalefetin tıpkı medya gibi bu ülkede sadece adı var” dedi.

Cemaat operasyonuydu tutmadı
Avcılar'da yaşayan Y.K ise 17 Aralık sürecinin Gülen Cemaati tarafından gerçekleştirilen bir operasyon olduğu görüşünde. “Hükümetin attığı somut ve güçlü adımlara karşı hazmedemeyen belli güç odakları çirkin oyunlar içerisine girdiler” diye konuşan K, “Cemaat ve belli gruplar yolsuzluk gibi bir takım asılsız iddiaları gündeme getirerek Ak Parti'yi yıpratma kampanyası içerisine girdi. Ancak bu oyun milletten geri döndü” ifadelerini kullandı. Muhalefetin Gülen Cemaati ile kol kola olduğuna vurgu yapan K, “Yolsuzluk iddialarından beslenenler yanlış ve asılsız yollara düşerek cemaat ile temas kurdular” şeklinde konuştu.

Yolsuzlukların olduğunu herkes biliyor
Türkiye'de yolsuzlukların her dönemde var olduğunu söyleyen Berkay Şahin “Yolsuzlukların olduğunu herkes biliyor. Kimse ben çalmadım gibi bir savunma yapacak kadar günahsız değildir” şeklinde konuştu. Ak Parti iktidarının yolsuzluklar konusunda doğru dürüst bir savunma ortaya koyamadığını da belirten Şahin “Hükümet hesap vermiyor, başkalarından hesap soruyor. Kendi suçlarının hesabını başkalarından sormak doğru değildir” dedi.

Medya gerçekleri yansıtmıyor
Beylikdüzü'nde yaşayan ve simit satan Hüseyin Yıldırım'da yolsuzluklar konusunda siyasi iktidarın ikna edici adımlar atmadığından ve medyanın gerçekleri yansıtamadığından şikâyet etti. “Medya özgür bir ortam içerisinde çalışmıyor. Medyanın özgür olmadığı yerlerde haberler tarafsız yazılamıyor. Birilerinin hoşuna gidecek şekilde yazılıyor” şeklinde konuşan Yıldırım “Gazeteciler daha cesur davranmalılar” diye konuştu. “17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu” için Gülen Cemaatinin belirleyici bir rol üstlendiğini de savunan Yıldırım “Hükümet şimdi cemaatten bunun intikamını almak için onları mahkemelerle karşı karşıya getiriyor” ifadelerini kullandı.

Gezi eylemlerinden beri oyun peşindeler
Avcılar'da yaşayan Özge Maden de yolsuzluk iddialarının Ak Parti'ye darbe vurmak amaçlı ortaya çıkarıldığını düşünenlerden birisi. Muhalefet partilerinin ve Gülen Cemaatinin Gezi eylemlerinden bu yana oyun peşinde olduğunu vurgulayan Maden “Gezi'de başaramadıkları planlarını, yolsuzluk suçlamalarıyla başarmaya çalıştılar. Ancak yalan söyledikleri, uydurma ses kayıtları halkı manipüle etmeye çalıştıkları ortaya çıktı” diye konuştu. Maden “Ak Parti iktidarının Türkiye'ye kazandırdığı güzel şeyleri göremiyorlar. Çünkü hukuksuzluk ve millete rağmen yapılan şeylerin önünü kestiler. Millete rağmen istediğini yapmaya alışmış olanlar hal böyle olunca oyun içine girdiler” diyerek muhalefet partilerini ve Gülen Cemaatini topa tuttu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.