Tuncer Dağ

Tuncer Dağ

GÜRBÜZ SÜLEYMANOĞLU'NUN SİYASİ HAYATI

GÜRBÜZ SÜLEYMANOĞLU'NUN SİYASİ HAYATI


1993- 1994 Esenyurt Macerası Beşincilikle Bitti

1993 Yılında Gürbüz Süleymanoğlu Gölelilerin yoğunlukta olduğu Esenyurt İlçesine DYP Belde Başkanı olarak atandı. 1994 yılında yapılan yerel seçimlerde Esenyurt Beldesinde DYP de Belediye Başkanı Adayı oldu. Rakipleri Refah Partisinde Necmi Kadıoğlu, SHP de Gürbüz Çapan’dı. 
49.792 Seçmeni bulunan Esenyurt Beldesinde SHP Adayı Gürbüz Çapan %25,08 ile birinci, ANAP %24,09 ile ikinci, RP Adayı Necmi Kadıoğlu %22,02 ile üçüncü, DSP %9,70 ile dördüncü ve DYP Adayı Gürbüz Süleymanoğlu %9,28 ile beşinci olabilmiştir.

Ardahan Hayalı 

Gürbüz Süleymanoğlu hemşehrilerinin yoğunlukta olduğu Esenyurt’da umduğunu bulamayınca 1995 yılında yapılacak olan Genel Seçimlerinde Ardahan’da aday olmaya karar verdi. Ardahan’da DYP nin güçlü aday olan Saffet Kaya ile dirsek temasa girdi. İki milletvekili çıkaran ve hiçbir partinin iki milletvekili çıkarma şansı olmadığı Ardahan’da ikinci sıra Milletvekili Adayı oldu. Gürbüz Süleymanoğlu Ardahan’da en fazla oy potansiyeline sahip olan Göle İlçesine güvenerek seçime girdi.

Süleymanoğlu Göle’de umduğunu bulamadı Yine Beşinci Oldu. 

DYP Ardahan Merkez’de %32,10 ile Çıldır İlçesinde % 24, Hanak İlçesinde %34,16 ile birinci olurken, Damal İlçesinde CHP %65,2 ile birinci, DYP %18,2 ile ikinci, Posof İlçesinde DSP %25,24 ile birinci DYP %22,81 ile ikinci olmuştur. Gürbüz Süleymanoğlu en fazla güvendiği ilçesi Göle’de umduğunu bulamadı. Göleliler Refah Partisi Adayı Mahmut Toprak’ı %29,37 ile birinci ve DYP ise %22,21 ile ikinci olmuştur. Göleli Gürbüz Süleymanoğlu’na güvenen DYP İl Genelinde Hanak, Ardahan Merkez, Çıldır ve Posof’dan daha düşük oranda oy oranı ile beşinci oldu. Milletvekilliği düşünen ve TBMM sine gitmeyi kafasına koyan Gürbüz Süleymanoğlu neticede hayalini gerçekleştirdi. 1995 Yılında TBMM’ ne Saffet Kaya’nın asistanı olarak gitti.

Dernekçilik Hayalı Kısa Surdu

Siyasette umduğunu bulamayanve her defasında yenilgiye uğrayan Gürbüz Süleymanoğlu 1998 Yılında Tuncer Dağ’ın Başkanlığında Göle Derneği Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Yönetim Kurulunda Kemal Deniz Bozkurt (Esenyurt CHP önceki dönem İlçe Başkanı) Yalçın Avcı (DSP Bahçelievler İlçe Başkanlığı ve DSP Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı), İsmet Akçora (Göle Dernek Başkanlığı yaptı), Nasip Aktürk (Göle Dernek Başkanlığı yaptı), Uygur Çakmak (Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı), Nihat Kaya (Doktor), İbrahim Kalkan (Doktor), Erhan Bakkal (Avukat), Gürsel Doğru (Tezkop Genel Başkanlığı yaptı) İbrahim Yılmaz (CHP Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği, Halkalı Şöförler Odası Başkanı), Mehmet Dağ (Şair Yazar), Remzi Yeni (CHP Büyükçekmece İlçe Yöneticiliği yaptı) gibi güçlü isimlerden oluşuyordu. Gürbüz Süleymanoğlu 1998 yılında yapılan Göle Köprülü Canibek Yayla şenliklerinde yapmış olduğu bir konuşmada Derneği Siyasete alet ettiğinden dolayı yönetim kurulunda istifası istendi ve yönetim kurulunda düşürüldü.

Gürbüz Süleymanoğlu birinci adam olmak için yapmış olduğu hamleler sonuç vermeyince kabuğuna çekildi. Danışmanlığını yapmış olduğu Ardahan Milletvekili Saffet Kaya ile araları açıldı. 
İstanbul Avcılar ilçesinde bulunan Trafik işlemleri bürosuna yeniden dönerek işleri ile uğraşmaya başladı. Bu aralarda artık birinci adam olmaktan ziyade ikinciliğe oynamaya başladı. 

DEVAMI GELECEK

Önceki ve Sonraki Yazılar
Tuncer Dağ Arşivi