Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Haydi, Millet “Yoğurt” Festivaline!

Haydi, Millet “Yoğurt” Festivaline!


Silivri’de 52. Yoğurt Festivali başlıyor. 1 Temmuz Kabotaj Bayramıyla start alacak olan Yoğurt Festivalimize 8 ülke katılıyor. 1-3 Temmuz da yerel sanatçıların sahne alacağı festivalde, 5 Temmuz’da Hadise, 6 Temmuz’da Edip Akbayram ve 7 Temmuz’da da Sıla sahne alacak.  Yerel ve Ulusal Sanatçıların yanı sıra festival kapsamında daha bir çok etkinlikler  yer alıyor. Dolu dolu bir festival olacağı şimdiden belli. 
 Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar göreve geldiği ilk günden itibaren yerel sanatçılara ve yerel esnaflara verdiği değeri bu festivalde de ortaya koymuş oldu. Özellikle İlçemizde bulunan yerel sanatçılarımıza festivalde yer vermeleri, ilçedeki değerleri ön plana çıkarmaları takdir edilmesi gereken bir durum. Diğer taraftan Balıkçı esnafının bulunduğu noktaya Balıkçı Heykelinin konulması da esnafa verdiği değerin bir göstergesi bana göre.

Bazı hizmetlerin maddi değeri ufak ama manevi katkısı çok daha büyük olabiliyor. Silivri’de Sosyal Belediyecilik anlamında, Kültür Sanat etkinliklerinin yanı sıra, Sahil düzenlemeleriyle de İlçe’de önemli değişikliklere imza atan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Sosyal Belediyecilik konusunda hızla ve emin adımlarla ilerliyor diyebilirim. Yoğurt Festivali’de bu sosyal etkinliklerin bir parçası. Ayrıca bazıları, “ iki yol bir bahçe gerisi davul eğlence” desede,  Silivri halkı ilçeye her anlamda hareketlilik kazandıran bu tür organizasyonları seviyor ve takip ediyor. Festival ve bu tür etkinlikler bir ilçenin olmazsa olamazı bana göre. Bu etkinlikleri yapan ne ilk nede son ileyiz. O yüzden İlçenin tanıtımına katkı sunan, esnafını ve yerel değerlerini ön planda tutan her türlü etkinlik bu ilçeye bir şey kaybettirmez. Aksine kazandırır… Silivri’nin Cezaevi ile anılmaktansa bu tür etkinliklerle anılmasına sanırım hiç kimsenin itirazı olamaz.

Bu vesile ile 1 – 6 Temmuz arası yapılacak olan 52. Silivri Yoğurt Festivalimize başta Patronum Mehmet Mert olmak üzere tüm dostlarımı bekliyorum. Gelmeyen olursa kara kaplı defterime yazarım valla   Hadi bakalım festivalde buluşmak dileğiyle…

Şimdiden herkese iyi eğlenceler festival boyuncu!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi