Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Her şey güzel ama...

Her şey güzel ama...


Cumhuriyetimizin 90. Yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Silivri’de de coşkuyla kutlandı. Coşkuyla kutlandı diyorum çünkü İlk kez Silivri’de protokol krizi yaşanmadı. Bu kutlamalara anlam katan bir başka olay daha yaşandı ilçemizde. Silivri Belediyesi tarafından Yeni Mahalle Konutlar bölgesine yapılan Cumhuriyet Parkının açılışı. 
Cumhuriyetimizin 90. Yıldönümünde Cumhuriyet Parkının Silivrililere hediye edilmesi çok anlamlıydı. Park açılışının ardından Cumhuriyet Kutlamalarına özel Gençlik Yürüyüşü ve ardından Kıraç konseriyle Silivrililer Cumhuriyet Bayramımızı dolu dolu geçirdi diyebilir. Tabii bu kutlamalar olurken arada olumsuzluklarda yaşanmadı değil. 
Mesela Silivri Belediyesi tarafından organize edilen Gençlik Yürüyüşünde bir gurup CHP’li ve MHP’li gençlerin işi siyasi şova dönüştürmesi hiç mi hiç hoş olmadı. Belediye gibi resmi bir kurumun düzenlemiş olduğu bu yürüyüş programında, andımızın okunması, cumhuriyet şarkılarının söylemesine kimsenin bir şey dediği yok. Ancak, AK Parti İlçe Binasının önünden geçerken hem de o yürüyüşte AK Partili yöneticilerde varken AK Parti aleyhine atılan, “ Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek.  Her yer taksim her yer direniş. Bir gece ansızın gelebiliriz” şeklinde atılan sloganlar maalesef hoş karşılanmadı. Kim attı bu sloganları. 
CHP Gençlik kolları ve MHP’li gençler. İlçe Sekreteri Hatice Tüzel gençlere müdahale etmek istese de olan oldu bir kere. Şimdi gelelim işin diğer boyutuna. Bunu daha önce de belirtmiştim ancak anlaşılan o ki bazı CHP’li arkadaşlar bir türlü anlamıyor yada anlamak istemiyor.  Silivri Belediyesi herkesin belediyesi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar herkesin Belediye Başkanı. Belediye Başkanının sen A partidensin öbürü B partiden diye ayrımcılık yapmak gibi bir lüksü olamaz, olmamalıda. Siyaset seçim zamanı olur. Seçim bitince siyaset gömleği çıkartılır ve halka eşit davranılır. Belediye Başkanı Özcan Işıklar Cumhuriyetimizin 90. Yıldönümü Kutlamalarına çok güzel hazırlanmış. Herkese eşit ve ayrımcılık yapmadan bayramın coşku içinde geçmesi için elinden gelenin en iyisini yapma gayretini göstermiş. Siz kalkıp o yürüyüşte siyaset yapamazsın arkadaş. 
Belediye Başkanı CHP’li olabilir, ancak dediğim gibi herkesin belediye başkanıdır. Böylesine güzel bir organizasyona, 10 binlerin katıldığı ve her siyasi görüşe ait insanların bayrağını alıp geldiği o yürüyüşte sen CHP’nin propagandasını yapamazsın, yaptırmazlar.  Madem bu kadar AK Parti aleyhine slogan atmak istiyordunuz, CHP olarak siz bir yürüyüş düzenleseydiniz. Bakalım kaç kişi katılacaktı sizin düzenlediğiniz yürüyüşe. Genel başkanını bile karşılamaya 50 kişiyle giden Silivri CHP, böyle bir yürüyüş programına kaç kişi toplardı hep birlikte görürdük.  Bu arada AK Partili gençler neden yürüyüşe katılmamışlar diye eleştirilerde yok değil. Bu eleştiriler anlayışla karşılanabilir.  Ancak o yürüyüşte kimse kendi genel başkanı aleyhinde atılan sloganlara alkış tutmaz. Bunun içinde katılmamaları bana göre isabetli olmuş. 
Eğer katılsalardı gençlik yürüyüşü gençlik kavgasına dönerdi. Bu da kimseye bir fayda getirmezdi. Kısacası, biri CHP’li gençlere siyasetin nerde yapılacağını çıkıp öğretsin. 
Siyaset hazıra konmak değil, emek harcayıp bir şeyleri başarmaktır. Seviye düşürülmeden yapılan siyaset her zaman kişiyi başarıya ulaştırır. Ya seviyi düşürenleri etrafınızdan uzaklaştırın ayada dizginleyin.  Benden söylemesi…  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi