Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

İBB, Silivri’ye kafayı taktı!

İBB, Silivri’ye kafayı taktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Silivri Belediyesine kafayı takmış durumda. Takmış durumda diyorum çünkü; daha geçtiğimiz aylarda Silivri Belediyesi tarafından üst geçitlere asılan Silivri’nin köy ve beldelerinin reklamlarının yer aldığı afişlerini kaldıran İBB yetkilileri şimdide Silivri Yoğurt Festivalinin afişlerini kaldırmış. Allah aşkına uğraşacak bir şey bulamadınız da 3 tane afişe mi taktınız kafayı kuzum. İlçedeki bir organizasyonun tanıtımı için asılan o afişlerin kime ne zararı var? Bırakın böyle ufak şeylerle uğraşmayı. Bu davranışlarınızla kime neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz? Anladık iktidar partisi sizsiniz.  Güçte, yetki de sizde.

Ama böyle ufak şeylerle uğraşarak kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz. 3 tane afişi oradan sökmekle CHP’li Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı mı cezalandırdığınızı zannediyorsunuz? Bu davranışla Özcan Işıklar’ı değil, Silivri halkını cezalandırıyorsunuz. Önümüzde seçimler var ve AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, İlçe Teşkilatı ile  seçimleri almak için gece gündüz çalışırken İBB Yöneticilerinin 3 tane afişe kafayı takması inanılır gibi değil.

Bir hafta sürecek bir festivalin duyurusunun yapıldığı afişler İBB’yi neden bu kadar rahatsız etti anlamış değilim. Zaten Silivri halkı da anlamış değil. İBB Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ın bu olup bitenlerden haberi var mı bilemiyorum ama bir an önce duruma el atarsa hem kendisi için hem de burada emek veren partilileri için iyi olur. Aksi halde Silivri halkı İBB tarafından Silivri’ye ve Silivri halkına verilen bu cezaların faturasını sandıkta sorar. Benden söylemesi… 

Ya İSKİ’ye ne demeli
1 Temmuz günü Silivri Belediyesi 52. Yoğurt festivali kortej yürüyüşüyle başladı ve Atatürk meydanında düzenlenen etkinliklerle devam etti. Tamda festivalin başladığı ilk gün, Atatürk Meydanında patlayan rögarlar yüzünden bütün alan lağım sularıyla doldu.  Yüzlerce insan lağım sularından ortalığa yayılan pis kokular eşliğinde festival alanında yerel sanatçıları izlemek zorunda kaldı.

Belediye yetkilileri durumu İSKİ’ye bildirmesine rağmen olay yerine saatler sonra gelen İSKİ görevlilerinin bu rahatlığı vatandaşları çileden çıkardı. İBB’ye bağlı olan İSKİ’nin bu davranışının altında birilerinin parmağının olduğunu düşünmek istemiyorum. Ancak Silivri İSKİ Müdürlüğünün festival akşamında  yaptığı bu davranışı inanın Çorumlular yapmaz. Ayrıca İSKİ bu hizmetleri babasının hayrına da vermiyor. Silivri’de yaşayan vatandaşların sırf siyasi çekişmeler uğruna cezalandırılmasının zararı yine kendilerine dokunacaktır. Ayrıca  benden İBB ve İSKİ Yetkililerine bir tavsiye; Silivri’nin insanı çok sabırlıdır. Ancak sabrı taşarsa olacakları siz bile tahmin edemezsiniz. O yüzden Silivrililerin sabrını taşırmayın kuzum… 
     

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi