Aydın Yavuz

Aydın Yavuz

İHANETE GÖZ YUMULUYOR

İHANETE GÖZ YUMULUYOR

M.K.Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığında,ülkenin içinde bulunduğu durumu,”manzara-i umumiye şuydu”diyerek anlatmaya başlıyor Nutuk’ta. Manzara hazindi.İtilaf Devletleri’nin,işbirlikçi Padişah hükümetine imzalattıkları Mondoros Mütarekesi gereği Türk Orduları dağıtılmış,silahları ellerinden alınmıştı.Buna rağmen koşullar bugünkünden daha ağır değildi.

Çünkü millette,memleketin kurtarılacağına dair bir umut,bir inanç vardı.Emperyalizme karşı önlenemez bir mücadele azmi,düşmanı yurttan kovma kararlılığı vardı.O umut,o azimle milletimiz kurtuluşu başardı.Yurdu düşmandan temizledi.

Bugün milletimiz suskun,umutsuz ve de karamsar.Dört bir yandan kuşatılmış durumda.Küresel emperyalizm dayatıyor,ülkede olup bitenler satın alınmış medya aracılığıyla halktan gizleniyor.göz göre göre ülke bölünüyor.Doğu’da ve Güneydoğu’da olanlar bunu gösteriyor.O yöreler sanki başka ülkenin topraklarıymış gibi,üzerinde ihanetler sergileniyor.

Bölücü örgüt militanları bu yörede alenen vergi topluyor,yol denetimi yapıyor,Türkiye Cumhuriyeti’nin okullarını yakarak kendi korsan okullarını açıyor,şehitlerimizin kanlarıyla suladığımız bayrağımızı üç parçaya bölüp her bir parçasını oraya buraya asıyor.Vatan toprağına teröristlerin heykellerini dikiyor,Atatürk heykellerine saldırıyor.

Güvenlik Gücü adı altında terör timleri kuruyor.Yöre halkının gencecik çocuklarını okullarından kopararak “askere alma” adı altında dağa kaçırıyor.Sokaktan topladığı gençleri kurslara alarak onlara sözde”kaymakamlık”sertifikası variyor ve daha birçok ihanetler sergileyerek ulusal egemenliğimizi ayaklar altına alıyor,üniter yapımızı sarsıyor.Son on günde hainler 20 okulu yaktı.Satılmış,satın alınmış medya bunu vermiyor. Hükümet edenler de bu olup bitenleri seyrediyor.Görmüyor.Bu olanların çoğuna,”açılım zarar görmesin”diye  bizzat çanak da tutuyor.

Ülkenin iki bölgesinde bunlar olurken hükümetin bir Bakanı,ne hikmetse vatan toraklarının etnik haritasını çıkartmakla meşgul.Halkın yarısını temsil eden muhalefetse olanları görmüyor,duymuyor.O sadece iç iktidar mücadelesi veriyor.Hükümet halkı aldatırken muhalefet de uyutuyor.Hükümet dış güçlerin,muhalefet de iktidarın işbirlikçisi.  
Ziya Paşa diyor ki:”Canan gide,rindan dağıla mey ola rizan  Böyle gecenin hayr umulur mu seherinde?”

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aydın Yavuz Arşivi