Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

İki belediye başkanı arasında kocaman bir FARK VAR!

İki belediye başkanı arasında kocaman bir FARK VAR!

Geçenlerde malumunuz bir yurtdışı turumuz oldu. Silivri Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi ile Polonya'da Folklor Festivaline katıldım. Türk Bayrağını Polonya'da dalgalandıran ve Türkiye'yi, Silivri’yi  temsil eden genç ve dinamik bu kadro ile 12 gün süren yolculuğum mükemmeldi. Her birini ve özellikle ekibin koçu Aslıhan Seda Sezen Solmaz'ı kutluyorum. Enerjileri ile festivale katılan bütün ülkeleri kendilerine hayran bıraktılar.

Yolda seyahat halindeyken kulağıma ünlü rapçi Ceza'nın Fark var şarkısı takıldı.

"Seninle benim aramda irice bir fark var" sözleri kulağımda dolaşırken aklıma organizasyonun sponsoru Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu geldi. Sonra Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar. Gülümsedim.

"Fark var. Onunla bizimkinin arasında irice bir fark var" dedim içimden gerçekten.

 

Sayın Necmi Kadıoğlu açlık sorunu ile karşı karşıya kalan Somali'ye yardım eli uzattı diye bir haber okumuştum. O tarihlerde bizimki yanılmıyorsam Makedonya'ya bir şeyler uzatıyordu. Kadıoğlu ve bizimkinin arasında o kadar çok fark var ki liste yapmaya kalksam sayfalar yetmez. Son örneğini sergileyip geçeceğim.

Sayın Necmi Kadıoğlu Silivri Belediyesinin sahip çıkmadığı Folklor ekibine sahip çıktı ve Polonya'ya gönderdi, hemde meydanlarda reklam etmeden yaptı bunu ama bizimkisi hala meydanlarda spora, sporcuya,kültüre, sanata destek oluyorum diye nutuk atıyor.

Sizin anlayacağınız fark epey bir iri...

 

Neyse bizimkinin hünerleri değil konumuz. Biz Silivri Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi ile 12 gün boyunca 8 ülkede ve son olarak Polonya'da Silivri'yi göğsümüzü kabarta kabarta temsil ettik. Bizimki de Kırım'da, Makedonya'da, Saray Bosna'da, Bulgaristan'da, Yunanistan'da kafilesini kabarta kabarta ilçemizi temsil ediyor. Bütün dünyaya kendimizi dört bir koldan tanıtıyoruz anlayacağınız. Hatta komşu Bulgaristan'da, söylentilere göre trafik polisi bile "Silivriliyim" diyene "Sizin Belediye Başkanınızı biz tanıyoruz(!)........" diye cevap veriyor. O kadar tanınıyoruz yani.

 

Bu arada bu organizasyon ile Silivri'nin tanıtımına katkı sağlayan Erzurumlu Silivri Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Turan'a, Ağrı'lı Silivri Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı ve AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş'a, Gümüşhane'li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na, Hayat Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Konyalı Hakan Yılmaztürk'e teşekkür ederim. Silivrili olarak Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a da etmek isterdim.

 

Değirmenci yeniden sahada...

CHP'nin Silivri İlçe Kongresine Silivri Belediyesi Eski Başkanı ve CHP Eski İlçe Başkanı Selami Değirmenci yeniden aday olacağını duyurdu. Seçimlerden sonra derin bir sessizliğe bürünen ve İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ile birlikte adeta depresyona giren CHP teşkilatına ilaç olacağını düşündüğüm Değirmenci, Silivri siyasetini yeniden renklendirecek gibi. Şimdiden CHP Silivri'de şifa bulacak diyelim... 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi