Aydın Yavuz

Aydın Yavuz

İKİYÜZLÜ SİYASET YA DA GÖZ BOYAMAK

İKİYÜZLÜ SİYASET YA DA GÖZ BOYAMAK

Yanlış üstüne yanlış yaptığı halde AKP’nin oyları neden düşmüyor? 
Bunun nedeni,AKP Hükümetinin yatırımlar yapması,işsizliği azaltması,yoksulluğu yenmesi,halka adil ve eşit davranması değil,reel politik hareket ederek halkın gözünü boyamasıdır.
Günlük maişet derdine düşen halkımızın “fikri takip” yeteneği zayıf olduğu için hükümet bugün dediğinin ertesi gün tersini söylüyor,bugün yaptığını sonra yıkıyor.Yani kendi meşrebince “siyaset” yaparak günü kurtarıyor;halkı oyalayarak varlığını sürdürüyor.
Birkaç örnek: Erdoğan,çıkarı öyle gerektirdiği için diktatör Esad’a,”kardeşim” diyor,onunla ortak bakanlar kurulu toplantıları,maçlar yapıyordu.ABD Suriye’ye tavır alınca o da 180 derece dönüş yaparak,”Esad diktatör,mutlaka gitmeli” diye bağırmaya başladı.
“PKK’nin meclisteki uzantılarıyla görüşmem” derken şimdi onlarla Türkiye’yi bölme pazarlıkları yapıyor. Dün çıkarı öyle gerektirdiği için teröristlerle kucaklaşan PKK uzantısı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılacağını söylüyordu,bugün o söylediklerini unutarak farklı şeyler yapıyor.
2011 seçimleri sırasında CHP’nin gündeme getirdiği emeklilerin intibakı,taşeron işçilerin kadrolu yapılması,sağlık güvencesinden yoksun insanların devlet güvencesine alınmaları gibi sorunların çözümüne  mevcut bütçenin yetmeyeceğini,CHP’nin bu insanları istismara çalıştığını söylerken,seçim sonrasında bu konuları ele alarak,yarım yamalak da olsa yasalaştırdı.
AKP’nin ikiyüzlü davranışlarının en son ve en ibret verici olanı,milletçe çok şey borçlu olduğumuz şehit ve gazi yakınlarına verdiğini söylediği ücretsiz seyahat etmeyle ilgili rüşvet kabilinden haklardır.
Apo ile yürütülen görüşmelere, halkta gelişen tepkiyi yumuşatmak için Erdoğan,partisinin grup toplantısında şehit ve gazi yakınlarına,Belediye araçlarında ücretsiz seyahat etme hakkı getirdiğini söyleyerek bu insanları aldattı.Onun yeni gibi sunduğu uygulama,1983’ten hatta Atatürk döneminden beri vardı;yararlanma yaşı da Erdoğan’ın yaptığı gibi 65 değil 60’tı.Erdoğan bu sınırı 65’e çıkartarak, şehit ve gazi yakınlarının şehirlerarası yolculuklarda ücretin yarısını ödeyeceklerini hükme bağlayarak onların mevcut haklarını bile ellerinden aldı.
Erdoğan bu hakları şehit ve gazi yakınlarına ilk defa olarak kendisinin verdiği gibi bir algı yaratarak,incittiği bu insanlara ve kamuoyuna şirin görünmek istedi.Oysa 2011 yılı bütçe görüşmeleri sırasında CHP’nin,şehit ve gazi yakınlarının uçak dahil kamuya ait tüm araçlarda ücretsiz seyahat edebilmelerini öngören önergesini AKP reddetmiş,engellilerin var olan öğretmenlik haklarını da yine AKP ellerinden almıştı.
Şimdi Erdoğan bütün bunları örterek şehit ve gazilere yeni haklar getiriyormuş gibi yapıyor.
İkiyüzlü,tutarsız,çıkarcı politikalara  örnek olarak sıralanan bu davranışlar halkımızı,özellikle şehit ve gazi yakınlarını asla etkileyemeyecek, terörist başıyla pazarlık masasına oturan Erdoğan’a duyulan soğukluğu gidermeyecektir.Hele de Balyoz ve Ergenekon tertibiyle yüzlerce komutan Silivri’de,Hasdal’da,Metris’te,Sincan’da tutsak yatarken…   

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aydın Yavuz Arşivi