Aydın Yavuz

Aydın Yavuz

İKİYÜZLÜLÜK

İKİYÜZLÜLÜK


CHP ideolojiden yoksunluğunun zararını hep görüyor.Anayasa referandumunda gördü.Cumhurbaşkanlığı seçiminde gördü.En son olarak Meclis Başkanlığı seçiminde gördü.Şimdi de koalisyon kurma konusunda görüyor,görecek.

Çerçevesi ve içeriği belli olmayan ideolojisi ya da ideolojisizliği CHP’ye yanlış yaptırıyor.CHP’nin bu temel eksiğine kadrosunun zayıflığı ve ortak akılla çalışmaması da eklenince doğruyu bulamıyor.Kitlelere umut veremiyor,büyüyemiyor.

Güncel olduğu için koalisyon kurma konusuna bakalım:CHP,AKP ile niçin bir koalisyon hükümeti kurması gerektiğini,hangi ilkelerle bu işe evet diyeceğini kamuoyuna açık ve inandırıcı bir biçimde anlatamadı.Açıklamaları yuvarlak,kesinlik yok.AKP’nin kesin niyetini öğrenmeden hatta niyetinin koalisyon kurmak olmadığını bilerek bu işe atıldı.

Koalisyon kurulmasını asla istemeyen,istiyor ve buna uğraşıyor gibi görünen AKP sonunda,”çalıştık ama olmadı,haydin seçimediyecek ve kaybettiği iktidarı yeniden elde etmeye çalışacaktır.AKP koalisyon kurmak istese,koalisyon kurmak istediği partinin Genel Başkanı’nın ve Genel Başkan Yardımcısının dokunulmazlıklarının kaldırılmasını ister mi? Bunu sağlayacak dosyaları,koalisyon kurma çalışmaları yürürken  Meclise gönderir mi? AKP koalisyonun kurulmasını mutlaka engelleyecek,bunun vebalini de CHP’ye yükleyecektir.

İkiyüzlü siyaseti pek izlemeyen ve buna akıl erdiremeyen halkımız da,koalisyona razı olmayarak  ülkeyi yeniden bir seçime götürenin CHP olduğunu sanarak faturayı bu partiye kesecek,böylece CHP ideoloji eksikliğinin, doğrultu tutarsızlığının ve ortak akıldan yoksunluğunun bedelini bir kez daha ödeyecek,millete de ödetecektir.

CHP önümüzdeki süreçte koalisyonun kurulamamasını engelleyenin AKP olduğunu millete iyi anlatamazsa,”tekrar seçim”den en ağır kayıpla çıkacaktır.Bunu önlemek CHP’nin elindedir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aydın Yavuz Arşivi