İlyas Öztekin

İlyas Öztekin

İLKÖĞRETİMDE BAŞÖRTÜSÜ

İLKÖĞRETİMDE BAŞÖRTÜSÜ

12 Yıldır ülkedeki tüm kurulu değerleri değer yargılarını toplumsal yapıyı insanlar arasındaki barış kardeşlik birlik beraberlik duygularını yok edip halkı birbirine düşman hale getiren ayrıştıran siyasi iktidar; bu günlerde ülkeye vereceği büyük zararı kavgayı bölünmeyi hızlandıracak körpe dimağlara düşmanlık tohumları ekecek bir uygulamayı daha hayata geçirdi.

Yüz yıllardır bir arada yaşayan Türk halkının etnik yapısı din mezhep farklılıkları bölgesel kalkınmışlık ve eğitim seviyesi ilköğretimdeki bölgeler arası eşitsizlik dikkate alındığında ilköğretimde okuyan küçük çocukların örtünmesinin ne kadar vahim sonuçları doğuracağı görülecektir.

Şöyle ki; din inanç örtünme cinsellik günah sevap konusunda ailelerden çevreden öğrenilmiş derme çatma bilgilerle örtünme veya örtünmeme arasındaki farkı örtünen örtünmeyen arasındaki hoşgörüyü kavrama özgür düşünme özgürce kişiliğini geliştirme bağımsız karar verme yetilerine sahip olmayan bu körpe dimağlar arasında örtünen örtünmeyen kavgaları örtünenlerin sevap işleyen dinin emirlerini yerine getiren, diğerlerinin dine karşı gelen dinsiz günahkâr görünmelerine sebep olacak ve bu küçük çocuklar birbirinin hasmı haline gelecektir.

Şu anda Türkiye de ilköğretimde ki öğrenci sayısının %70 ülkenin genel yapısı itibariyle mutaassıp ailelerin çocuklarından oluşmaktadır. Kaldı ki büyük kentler dışında Anadolu’nun %95’nin  örtünmeden yana olduğu,annelerin %99’nun örtünenlerden oluştuğu bellidir. Kendisi örtünen anne çocuğunun örtünmesini çok olumlu ve dindar bir davranış olarak görecektir. Bu annelerin çocukları,içlerindeki tek tük örtünmeyenlere hangi gözle bakacak. O örtünmeyenlerin kısa sürede bu baskılar dolaysıyla örtünecekleri kesindir.

Bu durum büyük şehirlerin varoşları başta olmak üzere her kentte yavaş yavaş olağan hale gelecek kısa sürede tüm okullarda örtünen kapalı çocuklar olacak artık ülke gençliği ile özellikle kadınlar, Afganistan da Pakistan da İran da Suudi Arabistan da ki şeriat altında kişilikleri kaybolmuş ikinci sınıf insan haline getirilmiş taşlanarak öldürmeyi evinden dışarı çıkmamayı kara örtüler arkasından dünyaya bakmayı zorunlu olarak yaşam biçimi haline getireceklerdir.

Bu gün ilköğretimde uygulamaya konmuş olan karara ülke genelinde tek ses çıkaran yoktur. Muhafazakâr toplumun tepkisini çekmeyi, işte bakın bunlar dinin kurallarına karşı çıkıyorlar dinsiz partidirler gibi suçlamaları oy kaygısıyla göze alamadıkları için hiçbir muhalefet partisinden de ses çıkmamaktadır.

Ey! Bu ülkenin laik halkı cumhuriyetçileri ilericileri yurtseverleri demokratları tüm sivil toplum kuruluşları yargısı ordusu baroları sendikaları nerdesiniz?... Cılız bir kaç ses bir iki duyarlı gazetede sayılı köşe yazısı hepsi bu. Buradan ilan ediyorum ilköğretimdeki örtünme kararı toplumun dibine dinamit koymaktır. İnsanlar arasına nifak sokmaktır gelecek nesilleri medeni ve çağdaş dünyadan koparmaktır. Bu örnek tıpkısıyla yakın tarihte İran da uygulandı ve bu günkü İran rejimi oluştu. Yaşayıp göreceksiniz. Çok değil sonuç 5-6 yılda alınacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İlyas Öztekin Arşivi