Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

İnce ayrıntılar…

İnce ayrıntılar…

CHP Silivri İlçe Örgütünün hafta sonu düzenlediği motivasyon ve dayanışma yemeği adeta miting havasında geçti diyebilirim. Her ne kadar aday adaylarına karşı tararsız davranmadığını düşünsem de, İlçe Başkanı Mümin Tuğlu’nun Aday Adaylarına birer buket çiçek takdim ederek onore etmesini takdir ettim.

CHP Gurup Başkanvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın salondaki masaları tek tek dolaşarak selamlaması, sanırım siyaset böyle yapılır’ın en güzel göstergesiydi.  Hele Gurup Başkan Vekili Muharrem İnce’nin kendisiyle fotoğraf çektirmek iseteyen yada selamlaşmak için gelen vatandaşlara karşı ceketinin düğmelerini ilikleyerek incelik ve nezaket göstermesi ayrıca göze çarpanlar arasındaydı.  İnce, AK Parti hükümetine karşı ne kadar sert ise  vatandaşlara karşı ise bir o kadar sıcak , samimi ve ince bir tavır sergiledi gecede. Bir basın mensubunun elinden fotoğraf makinesini alıp Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ı vatandaşlarla birlikte fotoğraf çeken Muharrem İnce, sempatik ve samimi tavırlarıyla geceye damgasını vurdu diyebilirim…
Silivri CHP’nin gecesine katılan Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Sarıgül ise izdihama yol açtı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gelse bu kadar izdihama yol açmazdı herhalde. Tam bir Genel Başkan ve Başbakan edasında karşılandı Sarıgül. CHP, Sarıgül’ü  Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı gösterir mi bilemem ama Sarıgül yakında CHP’nin genel başkanı olursa hiç şaşırmam.  Çünkü CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, iki tana Genel Başkan Yardımcısının geceye katıldığı yemeğe Mustafa Sarıgül ile iştirak etmesi bana nedense bu mesajı verdi.  
 Bu dayanışma gecesinin düzenlenmesinde CHP Silivri İlçe Örgütünde bulunan herkesin emeği var. Güzel ve coşkulu bir geceydi. Ancak THD’li arkadaşlar sanırım Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye geçişini hala kabullenemediler. Kabullenemediler diyorum çünkü; Sarıgül salona girdiği dakikadan itibaren TDH’li arkadaşlar bir anda bu organizasyonun sahibiymiş gibi davranmaya başladılar. Sarıgül artık yeniden CHP’li ve CHP’nin Aday Adayı. Birileri bunu TDH’li arkadaşlara anlatsın lütfen. Bu organizasyona emek verenlerin emeğini sahiplenmeniz, izdihama yol açmanız biraz ters oldu arkadaşlar. Ama her şeye rağmen Silivri CHP güzel bir iş çıkardı diyebilirim. Her ne kadar dayanışma gecesi Sarıgül Şow’a dönüşse de, güzel ve keyifli bir geceydi. Emeği geçenleri ve emek verenleri kutluyorum.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, biricik ablasının vefatıyla sarsıldı.  Gündüz ablasını toprağa veren Başkan Işıklar akşam da  partisinin dayanışma gecesine katıldı. Hayat böyle bir şey işte. Gündüz canınızı, sevdiğinizi toprağa veriyorsunuz gece de görevinize devam ediyorsunuz.  Başkan Işıklar’ın acı gününde herkes oradaydı. Siyasi rakipleri, siyaseten tartıştığı her kes Işıklar ailesini  acı gününde yalnız bırakmadı. Olması gerekende bu zaten. Silivri’deki siyasilerin en çok takdir ettiğim yönü de bu. Siyaseten tartışırlar ama en acı günlerinde bir araya gelmeyi başarabiliyorlar.

Ölüm siyaset dinlemiyor maalesef… Herkes mutlaka bir gün böyle bir acıyı yaşayacak.  Önemli olan iyi günde, kötü günde yan yana durabilmek ve Siyaseti böyle günlere alet etmemektir. Bir kez daha Merhuma Allah’tan rahmet, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.  Kalın sağlıcakla… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi