Aydın Yavuz

Aydın Yavuz

IŞİD’LE ANLAŞTI MI?

IŞİD’LE ANLAŞTI MI?

IŞİD dene dinci terör örgütü 9 Haziran günü Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğunu basarak konsolosu ve konsolosluk çalışanlarını rehin aldı.Vura tuta gelen,boğaz keserek çölde ilerleyen Işid’in bu eylemine seyirci kalındı.Bütün ülkeler Musul’dan diplomatlarını çekerken Türkiye oralı olmadı.Hatta konsolosumuzun uyarısına rağmen Hükümet,”yerinizde kalın”dedi.

Dışişleri Bakanlığı’mızın neden böyle davrandığı,konsolosu ve çalışanları neden Işid’in insafına bıraktığı konusu henüz tam olarak aydınlanmadı.”Bu konu Cumhurbaşkanlığı seçiminde kullanılacak,rehineler Işid’in elinden kurtarılarak oy devşirilecek”yorumları yapıldı fakat o süreçte örgütle bir anlaşma zemini yakalanamamış olmalı ki seçimden önce rehineler serbest bırakılmadı.

Bu kez hükümetin Işid’le Kobani konusunda anlaştığı,rehinelerin 100 günlük esaretten sonra bu anlaşma gereği serbest bırakıldığı söylendi.Bunun kanıtı olarak da Erdoğan’ın Işid’e bir kez bile “terör örgütü”dememesi ve  rehineler Türkiye’ye geldikten sonra,“velevki anlaşma yapıldı”demesi gösterildi.Son olarak da Erdoğan’ın Kobani’nin düşmesi konusunda Işid’le anlaştığını,”ABD,İsrail ve Alman istihbarat örgütleri faksla Kandil’e bildirmiş” ve bu Batı basınında yer almıştı.Bu haber ilgili çevrelerde ve özellikle PKK’da  Erdoğan’ın Işid’le anlaştığı kanaatini uyandırdı.

Hükümetin rehineler konusunda medyaya haber-yorum yapma yasağı koyması,bu yasağı ancak rehineler kurtarıldıktan sonra kaldırması insanlarda zaten derin kuşkular uyandırmıştı.Öyle anlaşılıyordu ki hükümet,Işid’le yaptığı iddia edilen anlaşmanın içeriğinin ortaya dökülmesini istemiyordu.Bir anlaşmaya varmadıysa,neden bu konunun medyada irdelenmesine yasak koyuyordu?

Işid’in Ayn el Arap’ta ilerleyişini hızlandırdığı,kuşatmanın 24.gününde Erdoğan Islahiye’de yaptığı meydan konuşmasında ”Işid düştü düşüyor”deyince,Erdoğan’ın Ayn el Arab’ın düşürülmesi konusunda Işid’le anlaşmaya vardığı söylentisi PKK’de inanca dönüşünce olanlar oldu.Ayn el Arab’ın düşmesini Türk askerinin önlemesi için hükümet üzerinde baskı kurmak amacıyla HDP, PKK’lileri sokağa döktü.Ok yaydan çıktı.Bütün ülke PKK-Hizbullah savaş alanına döndü.PKK-Hizbullah savaşırken en büyük zararı da ülke gördü.

72 okul,25’i Kaymakamlık binası olmak üzere 223 kamu binası,1300 araç,35 öğrenci yurdu,birçok belediye ve parti binası yakıldı.Evler kundaklandı,kentler harabeye döndü.Ve en acısı 40 yurttaşımız bu isyanda hunharca öldürüldü.

Şimdi kendi kendimize ve özellikle de ülkeyi yönetenlere soralım.Niye böyle oldu? Hangi yanlış politikalar ülkemizi yangın yerine çevirdi?  
   

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aydın Yavuz Arşivi