Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Işıklar şikayet ediyor, Karakaş çözüyor

Işıklar şikayet ediyor, Karakaş çözüyor



Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın 400 araçlık otopark projesi İSKİ engeline takılınca ortalık  karışmıştı. İSKİ’nin taşınmasıyla otopark engeli de ortadan kalktı. Kalktı kalmasına da bakalım otopark  çalışmaları ne zaman başlayacak? Her yerde ve herkese İSKİ binasının otopark projesine engel olduğunu şikayet eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın bu tutumu işe yaradı. Başkan Işıklar’ın kurnazca siyaset yaptığını hep söylemişimdir.

Projeyi ortaya koyup muhalefet ilçe başkanını da halka şikâyet ederek hedefine ulaşması, projelerini bir bir hayata geçirmesi de bunun en güzel örneği bana göre. Zaten kendi ağzı ile de meclis kürsüsünden itiraf etmişti. Rahmetli Erbakan Demirel’e iş yaptırabilmek için ittiriyor ve Demirel de yapılacak olan hizmeti  yapıyormuş. Bizde de durum bu şekilde diyerek mecliste muhalefete iş yaptırmanın formülünün bu olduğunu bu sözlerle ifade etmişti Başkan Işıklar.

Başkan Işıklar muhalefete iş yaptırmanın formülünü bu şekilde bulmuş. Muhalefeti halka şikayet ederek önündeki bütün engelleri tek tek kaldırıyor. Muhalefette bunun karşısında halkın tepkisini almamak için paşa paşa engelleri ortadan kaldırıyor. Silivri’ye hizmet edebilmek için ve AK Parti Hükümeti İle Büyükşehir Belediyesi engeline takılan hizmetleri hayata geçirmek isteyen Başkan Işıklar’ın bu davranışının doğru bir strateji olup olmadığı tartışılabilir. Ancak şimdilik Başkan Işıklar’ın bu stratejisi gayet iyi işe yarıyor. Yani sizin anlayacağınız, Işıklar şikâyet ediyor, Karakaş sorunları çözüyor.  
Bi NATO engeli eksikti! 
İktidarla Muhalefet’i  birbirine düşüren,Vatandaş ile  Büyükşehir Belediyesi ‘nin mahkemelik olmasına neden olan Boğluca deresi ıslah çalışmaları şimdide NATO boru hattına takıldı. Tam gaz ıslah çalışmalarına başlanan boğluca deresinin içinden NATO boru hattı çıkınca ıslah çalışmalarında frene basılmak zorunda kalındı. Peki şimdi ne olacak? NATO gerekli izni verecek mi? NATO izin vermezse İstanbul Büyükşehir Belediyesi nasıl bir formül bulacak? Tamda bütün sorunlar ortadan kalktı, kısa sürede ıslah çalışmasının tamamlanması beklenen boğluca deresi bakalım NATO engelini aşabilecek mi? Silivri tekrar bir sel baskınını kaldıramaz. O nedenle umarım NATO engeline takılan ıslah çalışmaları bir an önce bu engeli aşar. Aksi halde yıllardır Silivri’nin kanayan yarısı haline gelen boğluca deresi ıslah çalışması projesi Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın elinde patlar. Benden söylemesi..! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi