Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Işıklar yine çuvalladı

Işıklar yine çuvalladı

Zamanında ben bunun böyle olacağını köşe yazımda yazmıştım. Yanlış hatırlamıyorsam 23 Nisan gününe denk gelmişti. Işıklar görkemli bir törenle balıkçı barınaklarına açılış yapmıştı. Yapmayın dedim. Uyardım. Yazdım. O yerler sizin yeriniz değil, ihaleye çıkaramazsınız, kiraya veremezsiniz dedim. Dinleyen olmadı. Üzerinden 6 ay geçti, o gün ifade ettiğim uyarılar nedeni ile bugün mahkemede savunma yapıyorlar. Ne oldu o görkemli açılışınıza? Ne oldu verdiğiniz sözlere? Ne oldu yaptığınız hizmete?

 

Şimdi ben gitsem, Özcan Işıklar'a ait bir araziye bir bina diksem, sonrada oraya kondurduğum daireleri kiraya versem Özcan Işıklar bana dava açmaz mı? Sen benim arsama nasıl bina diker kiraya verirsin demez mi? Der tabi... Milli Emlak da böyle yaptı aynen.

Peki Işıklar ne yaptı? Davanın ihbarını istedi. Yani bu hukuki durumu anlaşılır kılacak bir örnek verirsek, yukarıdaki örneğin devamını getirelim.

 

Misal hani ben Işıklar'ın arsasına bina yapıp kiraya vermiştim ya. Işıklar da bana dava açmıştı. İşte ben mahkemede dedim ki, "O kiraya verdiğim kişiler, ben mahkemeyi kaybedersem gelip benden hak talep edemesin. O evlerden çıkarılırsalar, bana ödedikleri kirayı depozitoyu falan geri isteyemesin. Daireye masraf yaptıysalar beni ilgilendirmesin."

Durumun özeti bu. Işıklar şimdi şark kurnazlığı yapıyor. Balıkçıları mağdur ediyor. Davanın ihbarını talep ederek üzerinden sorumluluğu atmaya kalkıyor. Aynı şeyi Fenerköy merasını köy tüzel kişiliğinden habersiz kiraya vermeye kalkarken de yapmıştı. Başka kişi yada kurumların yerini babasının malı gibi çatır çatır oraya buraya dağıtıyor. Sonra da sıkışınca topu taca atıyor. Allah sonunu hayır etsin. Silivri Belediye Başkanı hizmet ediyor.

 

Karakaş'ın kongre telaşı

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, 8 Ocak günü yapılacak ilçe kongresi için telaşlı bir çalışma içerisinde. İlçe kongresine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılma ihtimali var. E hal böyle olunca kongrenin heyecanı da telaşı da hararetli oluyor. Karakaş makamında bir dizi görüşme yapıyor. Kongrenin eksiksiz olması için her türlü tedbiri alıyor. Elbetteki ilçe kongresinde aday. Başkaca adaylarda var. Konuşulan isimler arasında Yetkin Çavdar da var mesela. Başka adaylar da olabileceği konuşuluyor.

 

Topbaş Silivri'ye geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 6 Ocak günü Silivri'yi ziyaeret edecek. Özellikle Fenerköy'ü ziyaret edeceği öğrenilen Topbaş'ın, ilçeye İBB tarafından yapılan ve çalışmaları devam eden hizmetleri de yerinde denetleyeceği bildirildi. Fenerköy'de iki çocuk parkı yapan İBB'nin bu parkları açacağı ve bir de Biçer-Döver teslim törenine katılacağı biliniyor. Muhtar Muharrem Eren ne yapıp edip hizmeti alıyor. Darısı Başkan Işıklar'ın başına...

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi