ABD'li fon şirketi kanala talip oldu

ABD'li fon şirketi kanala talip oldu
Kanal İstanbul hakkında ilk kez bir özel şirket açıktan açığa projeye talip olduğunu söyledi. ABD'li fon şirketi Money Maker Management Kanal İstanbul'un tüm finansmanını sağlayabileceğini iddia ediyor. Şirket dünyadaki 30'uncu ofisini Türk

ABD'li fon şirketi Money Maker Management, Türkiye'de ofis açtı. Ülkedeki tüm mega projeler ve altyapı projeler ile ilgilendiklerini belirten şirket yetkilileri, Kanal İstanbul'a da talip olduklarını ve tüm finansmanı sağlayabilecek güçte olduklarını iddia ediyor.

Finansman desteği sunuyor

Dünya Gazetesi’nden Aysel Yücel’in haberine göre; Şirket ağırlıklı olarak devlet destekli kamu projelerine finansman desteği sunuyor. Devlet garantili projelerde limit sınırı olmayan şirket, özel sektör projelerinde ise 50 milyar dolara kadar fonlama yapabildiğini belirtiyor. İstanbul'da bulunan Money Maker Management CEO'su George Ghorayeb ve Başkan Yardımcısı Bassam Rashkidi, Türkiye ofisinin başına getirilen Elif Rahvancı ile açıklamalarda bulundu.

Mega projeler iştah kabarttı

Türkiye'ye İzmir'deki uluslararası bir şirketin altyapı projesini fonlamak için geldiklerini açıklayan, CEO George Ghorayeb, gizlilik anlaşmamız nedeniyle bu firmanın adını açıklayamayacağını belirtti. Türkiye'ye geldiklerinde buradaki mega projelerden etkilendiklerini ve ofis açma kararı aldıklarını açıklayan Başkan Yardımcısı Bassam Rashkidi, Kanal İstanbul projesi ile de yakından ilgilendiklerini söyledi.

Mega projeler ilgimizi çekiyor

Rashkidi, “Türkiye'de devlet destekli her türlü projeye talibiz.100 milyon doların altındaki projelerle zaten ilgilenmiyoruz. Daha çok mega projeler ilgimizi çekiyor. Devlet destekli altyapı, inşaat, baraj, köprü ve otoyol projelerinin yanı sıra Kanal İstanbul da ilgi alanımızda. Sadece Kanal kısmı değil, proje ile bağlantılı köprü ve tünel gibi tüm alt yapı projelerini de fonlayabiliriz” dedi. Şirket yetkilileri, Kanal İstanbul konusunda hükümetle görüşüp görüşmedikleri sorusunu ise şirketin gizlilik politikaları gereği açıklayamayacaklarını söyledi.

Türkiye’de 30’uncu afisini açtı

Money Maker Management, ABD merkezli bir fonlama şirketi. Dünya çapımda 29 ofisi bulunan şirket. 30. ofisini ise Türkiye'de açtı. MMM enerji projeleri, karayolu ve demiryolu projeleri, liman ve gemicilik altyapısı, telekomünikasyon ve diğer devlet altyapısı projelerine finansman sağlayan bir varlık yönetimi şirketi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.