Ayaklarınıza taş değmesin

Ayaklarınıza taş değmesin
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İtfaiye Teşkilatının 305. Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İstanbul İtfaiyesi yöneticilerini ağırladı. İmamoğlu, " Tek duam odur ki; bütün itfaiye çalışanlarımızın ayağına taş değmesin, burnu kanamasın. İnşallah

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 305’nci kuruluş yıl dönümünü kutlayan İstanbul İtfaiye Teşkilatı’nın yöneticilerini, Sultanahmet’teki Tunuslu Hayrettin Paşa Konağı’nda ağırladı. Ziyarette, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, Merkez İtfaiye Müdürü Mahmut Abacı, Avrupa Yakası İtfaiye Müdürü Hasan Karakaş, Anadolu Yakası İtfaiye Müdürü Mehmet Emin Koçan, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Müdürü Ahmet Tunçsoy ve Acil Yardım ve Cankurtarma Müdürü Tuncay Bulut hazır bulundu.

İstanbul'un fiziki yapısı değişti

İmamoğlu, görüşmeye, geçtiğimiz günlerde Tuzla’da bir sanayi üretim tesisinde çıkan yangın sonucu meydana gelen patlamada yaralanan ve hastanede tedavi gören itfaiye eri Nebi Polat’ın son durumunu sorarak başladı. Polat’ın sağlık durumunu yakından takip ettiklerini belirten İmamoğlu, Polat’ın bir an önce sağlığına kavuşması dileğini tekrarladı ve ilk fırsatta kendisine yeniden ziyarete gideceğini belirtti. Albayrak iseİmamoğlu’na, yaralı Polat’ın konuşmaya başladığı bilgisini verdi.Kendilerini kabul ettiği için İBB Başkanı’na teşekkürlerini de ileten Albayrak’a itfaiyecilik mesleğinin zor bir görev olduğunu söyleyen İmamoğlu, şöyle konuştu: Büyük bir görev sorumluluğu gerektiriyor. Arkadaşların onu taşıması muazzam bir şey. Onlara bakınca bunu hissediyorum. Son dönemde İstanbul’un fiziki yapısı değişti. Çok yüksek yapılarımız var. Bu yapıların İstanbul’un çok yerindeki varlığı, bir şehir açısından kolay yönetilebilir bir iş değil. Dünyada birçok kentte, bir yerde birkaç merkezde bunu çözebiliyorsunuz ama İstanbul’da belki 20 noktada, aynı yükseklikte binaları görebilmek mümkün. Buna bizim pratik çözümler oluşturmaya yönelik çalışmalar yapmamız lazım. Yüksek binaların olduğu merkezlerle alakalı yenilikçi işlerin düşünülmesi lazım. Bu konuda çalışacaksınız. Kurumumuz bu konularda çok hassas olacak.”

Paylaşımcı bir süreç var

“Bazı şeylerin telafisi yok. ‘Acaba’ dediğiniz anda, bazı değerleri, canları, insanları, varlıkları yerine koyamıyorsunuz” diyen sözlerini sürdüren İmamoğlu, “O bakımdan bir belediyenin bu anlamdaki sorumluluğu ihmal edilemez. Bazen bir gün için, bir saat için evet bir yatırımı, masrafı yapmak zorundasınız. O bakımdan itfaiye teşkilatımızın her yönlü yeniliği buraya getirmesi noktasında imkanlarımız dahilinde cesur davranacağımızı bilmenizi istiyorum. Bu konuda yenilikçi arayışlarınıza talibiz. Tüm arkadaşlarımızın bu konuda bize ışık tutmaları bizim için faydalı olacaktır. Ortak akılla, paylaşımla süreç yönetimini talep ediyoruz. Tek duam odur ki; bütün itfaiye çalışanlarımızın ayağına taş değmesin, burnu kanamasın. İnşallah hiç iş de düşmesin; ama düştüğü zaman da gereğini yapacağını biliyoruz. Başarılar dileriz” dedi.

Yeni bir örgütlenme şart

Albayrak da “Hem cesaret hem de uzmanlık isteyen bir alan. Bu kapsamda, bu hafta içinde, yangına müdahale ve yangını önleme konularında çeşitli eğitimler verilecek hem halka hem de okullara yönelik. Mimari yapılar çok değişti. Dolayısıyla yeni bir örgütlenme biçimine gitmemiz gerekiyor itfaiye olarak” karşılığını verdi. Görüşme sonunda İmamoğlu ve yöneticiler, toplu fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.