Borçlanmayı Vali yalanladı

Borçlanmayı Vali yalanladı
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın İBB Başkanlığına vekalet ettiği 51 gün içerisinde 2 bin 500 kişinin işe alındığı 3 milyar 300 milyon da borçlandığı iddia edilmişti. Yerlikaya yaptığı açıklamada, kendi döneminde Meclis'in iki kez toplandığını,
Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 51 gün vekâlet eden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yönetiminde yapılan harcamaları kaleme aldı. Zeyrek bu dönemde, 3 milyar 300 milyon yeni borç, 1 milyar 700 milyon harcama yapıldığını; 2 bin 500 kişinin de istihdamının sağlandığını iddia etti.

Bir kalemde 1.7 milyar

"Biraz araştırınca gördüm ki boş durmamışlar. Örneğin 31 Mart'ta 82 bin olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi personel sayısı 23 Haziran'dan önce 84 bin 500'e çıkmış" diyen Zeyrek, "Yani apar topar 2 bin 500 kişi istihdam edilmiş. Belediyenin borçları toplamı 31 Mart'ta 26.7 milyar TL idi. 23 Haziran itibarıyla bu miktar 30 milyar TL'ye çıkmış. Yani arada 3 milyar 300 milyon lira daha borçlanılmış. Belediyenin gelir gider tablosuna bakıldığında anlaşılıyor ki, harcamalarda da frene basılmamış. 16 Haziran günü belediye kasasından 1 kalemde 1.7 milyar TL çıkmış" ifadelerini kullandı.

Yalan ve iftira

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği dönemiyle ilgili açıklama yaparak, "Vekalet ettiğim dönemde İBB kesinlikle borçlanmadı. İBB Meclisi Mayıs ve Haziran ayında iki defa toplanmıştır. Meclis kararları incelendiğinde borçlanma kararı alınmadığı görülecektir. Belediyenin rutin işleyişi içinde düzenli olarak gerçekleştirilen ödeme ve harcamalar yapılmıştır" dedi. Zeyrek'in köşesine taşıdığı bilgilere 'yalan ve iftira' diyen Yerlikaya, "İBB Meclisi Mayıs ve Haziran ayında iki defa toplanmıştır. Meclis kararları incelendiğinde borçlanma kararı alınmadığı görülecektir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.