BURASIZ DİPSİZ KUYUYA DÖNER

BURASIZ DİPSİZ KUYUYA DÖNER
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bir tartışma konusu açılmak isteniyor. 290 bin geçersiz oy olduğu ve sanki 'buradan bir şeyler çıkarılabilir mi?' diye bir arayış içindeler. Burası dipsiz kuyuya döner, bunun altından ki
24 bin 408 oy farkla seçimi kazanan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partililer tarafından tebrik edildi. İmamoğlu konuşması salonda bulunan partililerin tezahüratları ve sevgi gösterileriyle karşılandı. İmamoğlu salondan ayrılarak partilerin tebriklerini kabul etti. Daha sonra telefonla konuşan Ekrem İmamoğlu'nun gözlerinin dolduğu görüldü.,

Verilere göre konuşuyorum

Dün geceden bu yana 11. kez kameralar karşısında geçerek açıklama yapan İmamoğlu, "Şu anda kalan sandıklardaki toplam seçmen sayı 24 bin civarında. Yani artık bu işin matematiksel süreci sona ermiştir. YSK'nın girdiği sayılara göre konuşuyorum. Bence YSK'nın verilerini bütün ajanslar, bütün yayın kuruluşları paylaşabilir zira Türkiye'nin günün sonunda kararı verecek olan kurumunun sayılarını paylaşıyoruz. Bundan daha önemli bir kurum yok. Sonucu bildirecek olan YSK. Dolayısıyla bizim beyanımız değil bu. Ekranlar üzerinden fotokopisini alarak YSK'nın sayfasının görüntüsünü paylaştık" şeklinde konuştu.

Dünyanın sonu değil

Seçim tartışmalarına değinen Ekrem İmamoğlu, "Bir tartışma konusu açılmak isteniyor. 290 bin geçersiz oy olduğu ve sanki 'buradan bir şeyler çıkarılabilir mi?' diye bir arayış içindeler. Burası dipsiz kuyuya döner, bunun altından kimse kalkamaz. Geçersiz oy her seçimde vardır" dedi.

AK Partili seçmenlere de seslenen İmamoğlu, "AK Partili seçmenler çok değerli hemşehrilerim, komşularımız sizlere seslenmek istiyorum; AK Partili yöneticileri, burada açıklama yapan yöneticileri uyarınız. Bu süreç anormal bir süreç değildir. Bu süreç normaldir. Bir parti kazanır, öbür parti kaybeder. Bu bizim başımıza da geldi, bir başka partinin de başına gelebilir, dünyanın sonu değil, başlangıcı değil" dedi.


Hiçbir endişe duymasınlar

Sonucun normal karşılanması gerektiğini dile getiren İmamoğlu, "Bu süreci alkışlamak, kol kola yürümek, hizmeti takip etmek, bu süreci tüm manevi duygularıyla karşılamalarını temenni ediyorum. Biz bu ülkede her konuda inanın ortak faydalanan, ortak şekilde zarar gören insanlarız. Türk milletiyiz aynı her yerde yaşıyoruz, İstanbul'da yaşıyoruz. AK Partili hemşerilerimin bu sürece sessiz kalmamalarını diliyorum. Bu şehirde 16 milyon insanıma eşit davranacağıma, aynı sıcaklıkta, aynı ilgili ile yaklaşacağıma tekrar buradan söz veriyorum. Hiçbir endişe duymasınlar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.