Ekrem İmamoğlu: Durum tam bir facia

Ekrem İmamoğlu: Durum tam bir facia
İkinci kez İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu başkanlığında ilk kez toplanan İBB Meclis toplantısı canlı yayınlandı.

İkinci kez İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu başkanlığında ilk kez toplanan İBB Meclis toplantısı canlı yayınlandı.

Meclis’ten öne çıkan notlar şöyle:


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: 23 Haziran’da milletimiz herhangi bir Orta Doğu ülkesi olmadığını, demokrasiye sonuna kadar bağlı olduğunu göstermiştir.

AKP İBB Meclis Grup Başkanvekili Tevfik Göksu: AK Partililer olarak milletin iradesinin tecelli etmiş olmasını hiçbir zaman hanemizde bir kayıp olarak değil, milletin iradesinin tecelli yönünü kendi üzerimize adledilmiş sorumluluk ve ödev alanı olarak görürüz. 23 Haziran seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum.
Borç tartışılacak bir konu değildir.

Yönetilebilir bütçe, hizmet üretme konusunda hiç mazeret üretemeyeceğiniz mali altyapıyla Büyükşehir’i size emanet ediyoruz.
Size “biz başarısız olduk ama,” dedirtecek hiçbir cümle kurdurtmayacağız. Bu Meclis’te sizin bize yaşattıklarınızı biz size yaşatmayacağız.
 
İmamoğlu: ”Nasıl bir belediye teslim aldığımı öğrenmek için arkadaşlarımdan belediyenin röntgenini çekmelerini istedim. Üç gün önce tamamlayarak teslim ettiler. Durum tam bir facia. Bu tam anlamıyla sırtını merkezi hükümete dayayıp, nasıl olsa hesap sorulmaz anlayışı ile yapılmış bir bütçedir.

Ödemelerde hiç bir gerçekçi yaklaşım olmamıştır. Belediyenin gelirlerinin artmadığı halde giderlerinin artmasının, belediyenin nimetlerinden yararlananlar olduğunu ve seçim ekonomisinde yükün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, dar gelirlilere yüklendiğini gördük. Merkezi hükümete rağmen nasıl iş yapacaksın diyorlardı ya, aksine merkezi hükümetin belediye nasıl yük haline geldiğini gördük.”


 
İmamoğlu: “Yakın gelecekte gider bütçesinde revizyonlar yapılmamalıdır. Geçen dönem tek tasarruf tedbiri borçların ödenmemesidir. Belli kesimlere aktarılan bir takım kaynaklarda kesintiye gidilmesi malum sıkıntılar nedeniyle psikolojik olarak mümkün olmamaktadır. Kötüye giden finansal tablolarını düzeltmek bütünlüklü bir değişiklikle olabilir. 2019 yılı bütçesinde bu kötü gidişat dikkate alınmamıştır. Bu yılın 6 ayında İBB şirketleri kendi maaşlarını ödeyemez duruma gelmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.