Ekrem İmamoğlu ikinci kez Anıtkabir'de

Ekrem İmamoğlu ikinci kez Anıtkabir'de
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti. İmamoğlu, burada bir kez daha Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart seçimlerinin ardından ziyaret ettiği Anıtkabir'e, bu kez de 23 Haziran seçimini kazanmış Başkan olarak geldi.

İmamoğlu, Anıtkabir özel defterine, ''Bu satırların tekrar yazılmasını sağlayan 16 milyon vatansever İstanbullu ile belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizle birlikte aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'' yazdı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu imzasını attı. İmamoğlu, Anıtkabir'in çıkış kapılarında kendisini bekleyen vatandaşlarla buluştu.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilki olay olan Anıtkabir ziyaretinin ikincisini, İstanbul'un CHP'li ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri ile birlikte gerçekleştirdi. Anıtkabir ziyaretine, davetli olan AK Partili ve MHP'li belediye başkanları ile meclis üyeleri katılmadı. İmamoğlu'nun Anıtkabir ziyaretinde tüm protokol kuralları uygulandı. Aslanlı Yol'dan Anıtkabir avlusuna giriş yapan heyet, askeri törenle karşılandı. Ata'nın huzuruna çıkan İmamoğlu, mozoleye çelenk bıraktı. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Anıtkabir içindeki tören sona erdi.

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR
İmamoğlu, toplu fotoğraf çekiminin ardından Anıtkabir özel defterini imzaladı. İmamoğlu, deftere yazdığı, ''Türkiye Cumhuriye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk. Bugün manevi huzurunuzda, 1919 yılında başlattığınız Kuvay-i Milliye ruhunun 100. yılında aynı ruhla, 21. yüzyılda, fikri hür vicdanı hür nesiller olarak; akıl ve bilimle cennet vatanımızın en güzel şehri İstanbul'a, tüm tarihi birkimi ve maneviyatını koruyarak, milli unsurlarımızdan asla taviz vermeyerek hizmet edeceğime söz veriyorum. Bu satırların tekrar yazılmasını sağlayan 16 milyon vatansever İstanbullu ile belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizle birlikte aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Ekrem İmamoğlu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'' cümlelerini kameralar karşısında yüksek sesle okudu.


 VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ
İmamoğlu ve beraberindeki heyet, Anıtkabir avlusunda bulunan 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kabrini de ziyaret etti. İmamoğlu, Anıtkabir'in 2 farklı kapısında kendisini bekleyen çok sayıda vatandaşla buluştu. Ankaralılar, ''Ekrem Başkan'' tezahüratıyla karşıladığı İmamoğlu'na yoğun sevgi gösterilerinde bulundu. Çoğunluğu kadınlardan oluşan vatandaşlar, İmamoğlu ile fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı.


2 ziyaret arasındaki ''16 milyon'' farkı!
İmamoğlu, 2 Nisan'da yaptığı Anıtkabir ziyaretinde özel deftere, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk. Bugün manevi huzurunda, 1919 yılında başlattığınız Kuvay-i Milliye ruhunun 100'ncü yılının içerisinde, aynı ruhla 21. yüzyılda fikri hür vicdanı hür nesiller olarak; akıl ve bilimle cennet vatanımızın en güzel şehri İstanbul'a tüm tarihi birikimi, maneviyatını koruyarak milli unsurlarınızdan asla taviz vermeden hizmet edeceğime söz veriyorum. Saygılarımla. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'' yazmış ve ''Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'' imzasını atmıştı.

İmamoğlu, bugünkü ziyaretinde ise aynı metne, ''Bu satırların tekrar yazılmasını sağlayan 16 milyon vatansever İstanbullu ile belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizle birlikte aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'' cümlesini ekledi ve ''Ekrem İmamoğlu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'' imzasını attı.

İmamoğlu'nun, ''İstanbul'' ve ''Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'' cümlelerini büyük harflerle yazması dikkat çekti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.