'Ekrem İmamoğlu İstanbul’da mazbatasını alana kadar nöbetimiz devam edecek'

'Ekrem İmamoğlu İstanbul’da mazbatasını alana kadar nöbetimiz devam edecek'
CHP milletvekilleri, parti yöneticileri ve hukukçular il ve ilçe seçim kurulları önünde nöbete başladı.
AKP’nin İstanbul’da sandık sonuçlarına itiraz etmesi ve seçimi kendilerinin kazandıkları yönündeki açıklamalarına karşı CHP milletvekilleri, parti yöneticileri ve hukukçular il ve ilçe seçim kurulları önünde nöbete başladı.

Sandıkta kazandıklarını masa başında vermeyeceklerini söyleyen milletvekilleri, “Ekrem İmamoğlu İstanbul’da mazbatasını alana kadar nöbetimiz devam edecek” dediler.
 
CHP milletvekilleri pazar günü gerçekleşen seçimlerin ardından İstanbul’daki ilçe seçim kurullarında nöbet tutuyor. Beyoğlu ilçe seçim kurulundaki nöbeti dün CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer tuttu. 

Sezgin Tarıkulu, “Seçim bitti ve İstanbul halkının iradesi ortaya çıktı. Sandıkta oy kullanma sırasında manipüle yapacak güç AKP’de. Bunu geçmiş dönemlerde sıklıkla yaptılar. Şimdi kazanılmış bir seçimi başka manipülasyonlarla yönetmek ve almak istiyorlar. İzin vermeyeceğiz” dedi. 

Cumhuriyet'ten İlayda Kaya'nın haberine göre, Eyüp İlçe Seçim Kurulu önündeki nöbeti ise CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç tuttu.

Kılınç, Ekrem İmamoğlu mazbatasını alana kadar nöbete devam edeceklerini belirterek, “AKP’nin yıllardır seçimlerde yaptıklarını bildiğimiz için halkımızın iradesine sahip çıkıyoruz. Süreçleri tümüyle kontrol ediyoruz” dedi. Büyükçekmece ilçe seçim kurulunda nöbet tutan CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay ise “Oy namustur. Kimseye yedirmeyiz” ifadelerini kullandı.


 Üsküdar’da CHP’lilere saldırı
Üsküdar’da bulunan sandık toplama merkezlerinden Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde bekleyen CHP’lilere dün AKP’li bir grup tarafından saldırı düzenlendi. İki grup arasında yumruk ve tekmeler uçuştu. Kavganın sürmesi üzerine polis havaya ateş ederek olayları yatıştırdı. Bazı CHP’lilerin yaralandığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.