Ekrem İmamoğlu: Söz veriyorum, İstanbul'a depremi bir gün bile unutturmayacağım

Ekrem İmamoğlu: Söz veriyorum, İstanbul'a depremi bir gün bile unutturmayacağım
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fox Tv'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlıyor.
İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

 
Haydarpaşa Garı ihalesine ilişkin konuşan İmamoğlu, "Burasını 16 milyon adı altına alınıyor. Biz burada kültürel açıdan verimli işler yapmak için alacağız. Şartnamede 20 milyon liralık dijital ekipman şartı aranıyor. İhaleye zor girilsin de ne için, neye göre tanımlanmış, hangi adres. Bakın bu basit bir şey değil. İhale konusunda kararlıyız, sonrasında hukuki mücadele konusunda kararlıyız. Yol yakınken İBB İstanbul halkı adına hukukun çerçevesinde bir kamu kurumu İstanbul halkına emanet edip bu işin sıhhatli bir şekilde yürümesine vesile olabilir. Olur bir hata yapmışlardır. Çağrı yapıyorum doğrusu budur yanlıştan dönün" 

Küçükkaya: Siz nasıl buldunuz kendinizi? 

Gayet enerjik , kolay bir mekanizma değil , 80 bin çalışanı var. Türkiye'nin en büyük kuruluşlarından biri. Böyle bir sürece hemen adapte kolay değil. Ama çok hızlı gidiyoruz. İlçeyle kıyasladığımızda olağanüstü gidiyoruz. 31 Aralık 2019'u milat olarak koyduk. 100 günde üst yönetimi yüzde 90 oranında tamamlamış bulunuyoruz. 

DEPREM 

Depremle yüzleşmek zorundayız. İstanbul'un gündeminde olan depremin güncel envanterini çıkarıp bu durumdayız,kendimizi aldatmayalım demeliyiz. Risk taşıyoruz ama bunu hızlıca nasıl tolere ederiz ona bakacağız. Geçen 20 yılda çok zaman kaybetmişiz. Keşke böyle olmasaydık. Başaramadık. Ben diyorum ki çıkıp sokağa insanlara soralım, 'Deprem konusunda kendini teminat altında hissediyor musun?' Ben buna hayır deneceğini düşünüyorum Bunun için başaramadık deyip neler yapabiliriz ona bakmalıyız.


 HAMİDİYE SUYU 

Hamidiye Su'yu almaktan vazgeçenler var ne yazık ki. Ben gördükçe gülüyorum. Bana mesaj geliyor, sayın başkanım şu kurum da sözleşmeyi iptal etti. Ben THY'ye binmekten gurur duyuyorum. Bu suyu oradan kaldırmanın ne anlamı var. Genel Başkanımın söylediği bir şey var: Suya da rozet takacağız neredeyse.

Üzürken de seviniyorum. Hamidiye Su'yu satışları patlama yaptı. Avrupa da dahil olmak üzere , muazzam bir talep var. 

TÜİK'İN AÇIKLADIĞI ENFLASYON RAKAMLARI 

Yüzde 9'luk enflasyon rakamı gerçekle örtüşmüyor. 

İMAMOĞLU'NUN GAZETE ZİYARETİ 

Sanata talimat verilmez. Vermedim vermem de.  Değerli fikir sahiplerinin olduğu yerde neden yabancı hissedeyim ki? Ben herkesle diyalog kurmayı seviyorum. 


Haddini bil Ekrem. Bu bence çok seviyesiz bir gazetecilik. Markanıza zarar vermeyin. Kanal 7 de bir simgeydi bir dönem. Ben inanın diyorum ki her kurum kendini korusun. Bu özgürlüğün herkeste olmasını isterim. Ahlak sınırında. 

İBB'YE İŞ BAŞVURULARI 

İlk 100 günde 200 bin kişi belediyeye iş başvurusunda bulundu. Ben insanlara adalet sözü verdim . Ben belediyeden partizanlığı atacağım dedim. Aynı görüşteki aynı giyimdeki insanları buraya dizmek bizim medeniyetimiz bu değil. Park yerlerinde size bilet kesenin kredi kartı tahsilatı yapan bir kadın olmasa oradaki erkeklere de çeki düzen verir. 

MEMLEKETE HUZUR GELDİ

100 günde İstanbul'a mutluluk ve huzur geldi. 

AHMET KAYA VE YILMAZ GÜNEY ZİYARETİ 

Her insanlar doğru ve hatalarıyla yaşar ve giderler. Ona neden dua ettin ki diyenler var. Ben hangi mezara gitsem böyle dua ediyorum. Herkesin inancı Allah'la kendisi arasındadır. 

DEPREM TOPLANTISI TARTIŞMALARI

Deprem toplantısına çağrılmadım. 

AFAD tarafından belirlenen alanlardan 205'i 500 metrekarenin altında .

99 depreminin ardından 470 toplanma alanından 74ü kalmış. 

İstanbul'un afet odaklı kentsel dönüşüm olması, Kentsel yenileme ve güçlendirme odaklı bir süreç yönetmeliyiz. 

5.5  milyon metre karelik kent ormanını halka 16 Ekim'de açıyoruz. 

Kasım sonuna kadar depremle ilgili 300 bin insana eğitim vereceğiz. Depremle ilgili her mahallenin gönüllü bir sorumlusu olacak. Deprem eşittir milli mesele. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.