Ekrem İmamoğlu: Yetki gaspına karşı hakkımızı arayacağız

Ekrem İmamoğlu: Yetki gaspına karşı hakkımızı arayacağız
Ekrem İmamoğlu 23 Haziran seçimleri sonrasında mazbatasını büyük bir destek ile aldı. İmamoğlu bugün mesaisine başlamadan önce kısa bir açıklama yaptı.
Ekrem İmamoğlu 23 Haziran seçimleri sonrasında mazbatasını büyük bir destek ile aldı. İmamoğlu bugün mesaisine başlamadan önce kısa bir açıklama yaptı. İmamoğlu açık ara farkla kazandığı seçim sonrasında başladığı ilk mesai gününde önceliklerinin ulaşımda yaşanan kriz olduğunu açıkladı. İmamoğlu, bakanlık genelgesi ile gasp edilmek istenen haklarını da savunacaklarını belirtti. 

İmamoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle;

Halkımızla birlikte İstanbul'u şeffaf bir şekilde sürdüreceğiz. Basın mensuplarımızın bu konuda emeği çok önemli. 

İlk mesai günümüzdeyiz yapılacak çok şey var. Öncelikle atılması gereken adımlar var. Örneğin mülteci konusu, bu konuda kurum içinden ve dışından kuracağımız bir ekiple politika üretmek ve devletimizle iyi iş birliği yaparak çalışmaları başlatacağım. Sıklıkla dinlediğimiz bir konudur. Halkımızın sesine kulak veren bir belediye olacağız. 

ULAŞIM KONUSUNDA ADIMLAR ATACAĞIZ
Elbette ki ulaşım konusunda adımlar atacağız. Göreve başladığımız gün itibariyle köprülerde başlatılan çalışma nedeniyle ciddi bir trafik sorunu ile karşı karşıyayız bununla ilgili hamlelerimiz olacak. Kaldı ki bu çalışmayı başlatan Karayolları ve bakanlığa bir kısım tavsiyelerimiz olacak. Bunlar bugün ele alacağımız konular olacak. 


Ankara'da belediye lehine çıkmış bir karar var. Zaten tamamen kanuna aykırı bir genelge, kanunda çok net bir şekilde yetkinin kime ait olduğu yer alıyor. Tabi bütün belediyelerin mahkemeler açarak bu süreci tamir etmesi gereksiz. Gönderilen genelgeyi de anlamlı bulmadım. Bu konuda başvuru ve uyarımızı yapacağız, kanuni haklarımız arayacağız. Giderilmesi ile ilgili hukukun bize yardımcı olacağını tahmin ediyorum. Bizim de önemli iştiraklerimiz var. Büyükşehiri yönetebilmek buralardan geçiyor. Bu konuda önümüzün tıkanmasına ilişkin bu hamlenin giderilmesi için ilgili kurumlarla görüşeceğiz, iptal edilmesine ilişkin umudumuz yüksek

İşten çıkarmalar

Haksız yere işten çıkarma varsa veya hakkı olmadığı halde işe alınanlar varsa bunları inceleyeceğiz. Kaldı ki bu iki buçuk aylık süreç içinde yapılan işe alımlar konusunda ciddi ihbarlar var bunların hepsini tek tek inceleyeceğiz. Adaleti ve liyakati bu kuruma kazandırmak için bu son 5-6 ay içindeki alımları ve elbette sonrasında da tüm bunları analiz edeceğiz. Gerçekten toplumda bu işe girmeler konusunda bu adaletsizliği yenmediğimiz durumda toplumsal huzuru yenme şansımız yok. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.