En büyük destek Küçükçekmece'den

En büyük destek Küçükçekmece'den
Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini, 4 milyon 698 bin 782 vatandaşın oyunu alarak kazanan Ekrem İmamoğlu’na, ilçeler arasında en büyük destek Küçükçekmece'den geldi.
 Seçim sonuçlarına göre, Küçükçekmece, Esenyurt ve Kadıköy’den sonra İmamoğlu’nun, 31 Mart seçimlerine göre en çok oy artırdığı 4. ilçe ise Maltepe oldu. YSK tarafından iptal edilen 31 Mart seçimlerinde Maltepe’de 172 bin 664 oy alan İmamoğlu’nun oyu, 23 Haziran’da 21 bin 809 artarak, 194 bin 473’e yükseldi.

Yüzde 63.11’lik bir oranı yakalayan İmamoğlu’nun oyu, 31 Mart’a göre yüzde 5.6 arttı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, "
Hak yerini buldu. Kardeşlik, dayanışma ve demokrasi kazandı. Yeniden seçilmenin onuru hepimizindir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığın bir kez daha kutlu olsun" açıklamasını yaptı.

Artık halkın iktidarı var

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Bu gurur hepimizin" diyerek, "En yüksek oyla Ekrem İmamoğlu’nu yeniden başkanlığa taşıyan 4’üncü ilçe olan Maltepe sokakları, barışı ve kardeşliği selamlıyor. 16 milyon İstanbullunun huzur içinde yaşayacağı yarınları selamlıyor. Artık İstanbul’da kavga yok barış var, ayrımcılık yok beraberlik var. Halkın iktidarı var. Maltepe’de olduğu gibi İstanbul’da da huzur var. Maltepe’de kenetlendik. İstanbul’u Ekrem İmamoğlu ile buluşturduk" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.