Eski liderden Ekrem İmamoğlu'na: Bütün dünya İstanbul'u izliyor

Eski liderden Ekrem İmamoğlu'na: Bütün dünya İstanbul'u izliyor
Andres Pastrana Arango, Paulo Roberto França ve Georgia Soultanopoulou İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.
Kolombiya eski Cumhurbaşkanı Andres Pastrana Arango, Brezilya İstanbul Başkonsolosu Paulo Roberto França ve Yunanistan Başkonsolosu Georgia Soultanopoulou İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Saraçhane'deki makam odasında ayrı ayrı ziyaret etti.

Yabancı heyetler, İmamoğlu'nu, aynı yıl içinde ikinci kez İBB Başkanı olmasından dolayı tebrik etti. İmamoğlu, kendisi hakkında "Şu an bütün dünyada örneksiniz. Bütün dünya İstanbul'u izliyor" sözlerini kullanan eski Kolombiya lideri Arango'ya, "Demokrasi sürecine müdahale edenlere karşı başarılı olma sorumluluğumuz var. Çok çalışmamız gerekiyor" karşılığını verdi.


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'deki makam odasında ilk olarak, 1998'den 2002 yılları arasında görev yapan eski Kolombiya Cumhurbaşkanı Andres Pastrana Arango'yu ağırladı.

İkili, şekersiz Türk kahvesi eşliğinde keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. İmamoğlu'nu "demokrasi savaşçısı" olarak niteleyen Arango, "Ve başardınız. Bu noktada size ekstra saygı duyuyoruz. Şu an bütün dünyada örneksiniz. Bütün dünya İstanbul'u izliyor. Halen, 100'e yakın partinin üyesi olduğu Centrist Democrat International (CDI) ve devlet adamlarının üye olduğu Madrid Clubü Başkanlığını yapmaktayım. dedi.


Bill Clinton'dan Mihail Gorbaçov'a kadar 110 devlet başkanını temsil eden Arango, görev yaptığı her iki kurum adına da birlikte çalışma önerisinde bulundu.

"BAŞARILI OLMA SORUMLULUĞUMUZ VAR"
Arango'ya ziyaretinden dolayı teşekkür eden İmamoğlu daşöyle konuştu:
"Türk halkı iyi bir demokrasi sınavı verdi. Demokrasi için en önemli şeylerden biri saydamlık. Bizim de bu süreçte vatandaşlarla her şeyi paylaşmış olmanız en büyük avantajımız haline geldi. Kimsenin burnunun kanamadığı güzel bir örnek oluşturuldu. Dünyanın pek çok ülkesinden, özelikle de Arap ülkelerinden gelen siyasetçiler kendi ülkelerinde umutsuzluklandıklarını; ama İstanbul seçimlerinin ardından yeniden köy köy mücadele etmeye başladıklarını söylüyorlar. Dünyanın her yerinde insanlar artık, demokrasi için mücadele etmekten çekinmeyecekler. Tabi büttn bunlar, bana da büyük bir sorumluluk getirdi. Demokrasi sürecine müdahale edenlere karşı başarılı olmak sorumluluğumuz var. Çok çalışmamız, demokrasi adına çok güçlü adımlar atmamız gerekiyor."

Arango’nun ardından, sırasıyla Brezilya İstanbul Başkonsolosu Paulo Roberto França ve Yunanistan Başkonsolosu Georgia Soultanopoulou, İmamoğlu'na tebrik ziyaretlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.