İSPARK'ı haraca bağlamışlar

İSPARK'ı haraca bağlamışlar
İSPARK'a ait bazı otoparkların akşam saatlerinden sonra "Değnekçi"ler tarafından işgal edildiği öğrenildi. Değnekçilerin, 12 saatin ardından ücretsiz olması gereken otoparklarda sürücülerden en az 10 lira para talep ettiği, ücret ödemeyenle
 İBB iştiraki olarak 2005 yılından bu yana kentin birçok noktasında bulunan İSPARK otoparkları günde 2 milyondan fazla araç sahibine hizmet veriyor. Bu otoparkların bazıları 24 saat, bazıları da 12 saat açık kalıyor. 12 saat hizmet veren otoparkların birçoğunda mesai bitiminin ardından 'Değnekçi' olarak bilinen kişiler tarafından işgal edildiği ortaya çıktı. Değnekçilerin, 12 saatin ardından ücretsiz olması gereken otoparklarda sürücülerden en az 10 lira talep etiği belirlendi.

PARA VERMEYENLERİ TEHDİT EDİYORLAR

Karşılığında hiçbir fiş veya fatura vermeyen değnekçilerin işgal ettiği yerlerden biri de Fatih'te, Eski Galata Köprüsü'nde bulunan İSPARK otoparkı. Havanın kararmasının ardından otoparka gelen değnekçiler iş başı yaparak para toplamaya başlıyor. Değnekçilere para vermek zorunda kalan vatandaşlar ücret ödemedikleri zaman tehdit edildiklerini ifade ediyor. İSPAR'tan yapılan açıklamada ise bu kişilerin emniyet ya da Beyaz Masa'ya şikayet edilmesi istendi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.