İstanbul sanatın başkenti olacak

İstanbul sanatın başkenti olacak
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu, kültür-sanata bakış açısını ve projelerini anlattı. İmamoğlu, “İstanbul'u kültür sanatın başkenti haline getireceğiz” dedi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu, seçim sürecinde kültür-sanat alanında verdiği vaatlerle dikkat çekti. İmamoğlu kültür-sanata bakış açısını ve projelerini, İstanbullu müzisyenler ise yeni yönetime dair beklentilerini euronews Türkçe'ye anlattı. Müziğin hemen hemen her türünü sevdiğini söyleyerek söze başlayan Ekrem İmamoğlu, yerel zenginliği ön planda tutan kültür-sanat çalışmalarını anlatırken öncelikle Beylikdüzü’nün gelenekselleşen konserlerinden bahsediyor. Klasik müzik, caz ve Türk sanat müziği konserleri olmak üzere günümüze dek binlerce kişiyi müzikle buluşturan İmamoğlu, açılan kültür sanat merkezinde de her ay iki konser düzenlemesinin yanı sıra Beylikdüzü Gençlik Orkestrası’nın kurulmasına öncülük ederek şehrin müzik hayatına önemli katkılarda bulunmuştu.

Eşitlikten yanayız

Harbiye’deki Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’ndaki Zülfü Livaneli ve Volkan Konak konserinin son zamanlarda tanık olduğu en etkileyici konserler arasında olduğunu belirten Ekrem İmamoğlu, İstanbul’u kültür-sanat başkenti yapmak için hazırlıkların son hızla sürdüğünün işaretini veriyor. Önümüzdeki beş yıllık süreçte hem Maltepe hem de Yenikapı’daki miting alanlarında konserler düzenlemeyi planlayan İmamoğlu, şehirdeki 16 kültür merkezinin Kültür A.Ş. tarafından daha etkin kullanımı için de çalıştığını belirtti. Ayrıca Cemal Reşit Rey’in yeniden canlandırılması da yakın gelecekteki planlar arasında yer alıyor. Yeni nesillerin eğitimiyle ilgili şehrin her ucunda aynı imkanları çocuklara ve gençlere sunmak istediğini belirten İmamoğlu, “Bağcılar’daki çocuğumuzla Kadıköy’deki çocuğumuz eşit eğitime sahip olmasını istediğimiz gibi kültür sanatta da bu eşitlikten yanayız. Bunu sağlamak için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz.” şeklinde konuşuyor.

Eksiklikleri gidereceğiz

Gezi sürecinin ardından Beyoğlu’ndaki değişiklik hakkında ise “Biz İstanbul’un bir kültür sanat merkezi olmasını çok istiyoruz; ama bunun sadece belli bir bölgede değil, şehrin 39 ilçesinde de en etkili şekilde yapılmasını ve her ilçemizde kültür sanat merkezi olsun istiyoruz. Bu alanda eksik kalan ilçeler hakkında çalışmalara bir an önce başlayacağız.” diyen Ekrem İmamoğlu, en kısa sürede sonuç almak üzere çalışmalara başladıklarını iletti.


Sanatçılarla fikir alışverişi yapacağız

Yaz boyunca İstanbul Kültür Sanat Vakfı gibi kuruluşların konserlerine katılarak da kültür-sanata olan tam desteğini ifade eden Ekrem İmamoğlu, organizatörler ve sivil toplum kuruluşları ile dirsek temasında bulunarak yeni neslin uzak kaldığı festivallerin arttırılması ve şehirdeki güvenliğin arttırılmasının ön planda olduğunun altını çiziyor. Athena ve Zülfü Livaneli gibi sanatçılarla bir araya gelerek onlarla da fikir alışverişi yapan İmamoğlu, farklı kesimlerin önerilerini dinleyerek İstanbul’u uluslararası bir kültür sanat şehri yapma yolundaki ilk adımları atmayı amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.