İstanbul'un kıyıları kameralarla izleniyor

İstanbul'un kıyıları kameralarla izleniyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Karaburun'dan Kilyos'a kadar, İstanbul'un tüm kıyılarını kameralarla izliyor. Tespit edilen kirlilik anında temizleniyor. Kıyılar haricinde kalan deniz yüzeyinde de 7/24 denetim ve temizlik yapılıyor. 2019 yıl
Şehir içi temizlikte öncü olmayı hedefleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, denizlerimizin temizliği konusunda önemli çalışmalar yürütüyor. İBB Deniz Hizmetleri ekipleri, Yenikapı'da bulunan izleme merkezindeki kameralarla, İstanbul'un 515 km uzunluğundaki kıyılarını 24 saat boyunca takip ediyor. Yüksek çözünürlüklü ve zoom özelliği bulunan 83 kamera ile anbean takip edilen kıyıların görüntüleri izleme merkezine iletiliyor. Operatörler tarafından değerlendirilen görüntülerde kirlilik ya da ihlal tespit edildiğinde anlık olarak müdahale ediliyor.

İdari işlemler uygulanabiliyor

Deniz izleme merkezinde bulunan kameralarla ilgili bilgi veren İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü Deniz Denetim Şefi Fatih Polattimur, kıyılardaki kameralardan tespit edilen görüntülerin, sahadaki ekiplere derhal bildirildiğini söyledi. Polattimur, kameraların geniş açılı ve yüksek zoom özellikli olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Kameraların özellikleri sayesinde çok geniş bir alanı görebiliyoruz. Avrupa Yakasında, Karaburun, Kilyos, Boğaz hattı, Yenikapı, Avcılar, Büyükçekmece; Anadolu Yakasında Tuzla'dan Beykoz'a kadar belli alanlarda konuşlanmış kameralarımızla kıyılarda herhangi bir kör nokta olmaksınızın takip yapabiliyoruz. 3 operatörümüz burada kameraları vardiyalı olarak takip ediyor. Bir kirlilik tespit edildiği anda ekiplerimize bildiriliyor. Ekiplerimiz kirliliğin kaynağına ilişkin araştırma yapabiliyor. İdari işlemler uygulayabiliyor. Herhangi bir katı atık kirliliği ise temizlik ekiplerimiz anında temizliyor."

İhlallere para cezası geliyor

Kıyı ve deniz denetimlerinde ayrıca, 3 denetim teknesi ile 4 insansız hava aracı (İHA) da görev alıyor. Denetimler, birçoğu çevre mühendisinden oluşan 50 personel ile gece gündüz sürdürülüyor. Denetimler sayesinde, deniz yüzeyinde kirliliğe neden olan ihlaller tespit edilerek para cezası uygulanıyor. İBB ekipleri, 2019 yılında denize atık bıraktıkları tespit edilen 27 adet gemiye toplam 8 Milyon 500 bin TL tutarında ceza kesti. Deniz temizliği çalışmaları çerçevesinde, 10 yerli tasarım deniz yüzeyi temizlik teknesi ile 31 mobil ekipte görev alan 186 personel bulunuyor.Her bir tekne gün boyunca kendi sorumluluk alanındaki bölgede temizlik yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.