SÜSLÜ KADINLAR PEDAL ÇEVİRDİ

SÜSLÜ KADINLAR PEDAL ÇEVİRDİ
Şişli'de yaklaşık 50 bisikletli kadın 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' etkinliği kapsamında bir araya geldi. Makyajları, renkli kıyafetleri ve süslü bisikletleriyle pedal çeviren kadınlar, trafikte bisiklet kullanımına yönelik farkındalığın a
22 Eylül Dünya Otomobilsiz Kentler günü kapsamında Şişli'de bulunan bir alışveriş merkezi önünde toplanan yaklaşık 50 bisikletli kadın, bu yıl 7. düzenlenen ve geleneksel hale getirilen "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" etkinliği düzenledi.

İlgi odağı oldular

Makyajları, ilginç şapkaları, renkli kıyafetleri ve süslü bisikletleri ile onlarca kadın önce müzikler eşliğinde danslar etti. Çevredeki vatandaşlar da etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Etkinliği izleyen birçok vatandaş 'süslü' kadınlarla birlikte müzikler eşliğinde dans etti. Etkinliğe Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, eşi Hülya Keskin ile birlikte katıldı. Bu yıl etkinliğini 7'incisinin düzenlendiğini belirten Gülay Çamursoy, “Dünya Otomobilsizler Günü'nde biz de süslü kadınlar bisiklet turu düzenliyoruz. Çok güzel bir etkinlik oluyor. Bisikletlerimizi süslüyoruz, kendimizi süslüyoruz. Kadınların bisiklet sürmesi güzel bir etkinlik. 7 yıllık bir etkinlik. Ben bu etkinliğe 5'inci kez katılıyorum. Şu anda birçok ülkede bu etkinlik düzenleniyor. Amacımız farkındalık yaratmak. Herkes mutlu, kadınlar mutlu. Etkinlik çok güzel geçiyor" dedi.

Destek için burdayız

Etkinliğe geçen sene de katıldığını belirten Ebru Bağlaç, “Kadınların bir arada olduğu çok güzel bir etkinlik. Gerçekten böyle etkinlikleri çok seviyorum. Bisiklete de normalde de biniyorum. Bunu diğer kadınlara da empoze etmek için böyle şeylere katılmak çok güzel bence çok mutluyum. Buradaki amaç bisiklet kullanımını artırmak. Daha çok kadının bisiklet kullanmasını sağlamak" diye konuştu. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in eşi Hülya Keskin ise “Kadınların etkinliğini demokrasi şölenine çevirmek üzere hazırlanmıştır. Süslü kadınlar olarak arkadaşlar örgütlendiler biz de onlara destek veriyoruz. Bu nedenle katıldım" şeklinde konuştu.

VATANDAŞLAR İLGİYLE İZLEDİ

Trafikte motosiklet ve motorsuz araçların arttırılması gerektiğini belirten Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, “Dünya otomobilsiz kentler günü. Gerçekten İstanbul bu konuda çok şanssız. Ama el birliğiyle motosikleti ve motorsuz araçları yaygınlaştırmamız lazım. Bugün bir farkındalık işi bu. Herkesin bu işe katkı sunması lazım" ifadelerini kullandı. Mecidiyeköy'deki bir alışveriş merkezi önünde polis eskortu eşliğinde başlayan 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' etkinliğine bisikleti olan erkekler de katıldı. Yol boyunca vatandaşlar etkinliği ilgiyle izledi. Yoldaki sürücüler korna çalarak etkinliğe destek verirken bazı vatandaşlar ise cep telefonuyla fotoğraf çekti. Etkinlik Maçka Parkı'nda son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.