Mehmet Mert

Mehmet Mert

İşte AKP B.Çekmece adayı!

İşte AKP B.Çekmece adayı!

Erdoğan kısa bir mola verecek!

Başbakan Erdoğan, Ak Parti kongresinde son kez aday oldu ve herkesle helalleşti. "Bu vedalaşma değil bir es'tir" diyen Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu bir veda değil bir es'tir. Partim bana ne görev verirse onu yaparım" diyerek şimdilik partililerin yüreğine su serpti.
Bu çok açık ve net olarak demek oluyor ki 2002 - 2023 hedefini koyan AKP’nin ilk 11yılını geride bırakan Erdoğan kısa bir ara verecek.
Biraz daha güçlendirilmiş Cumhurbaşkanlığı görevini sürdürecek ve her an yeniden Başbakan olarak geri dönmek için bir ayağını kaçak bırakacak.
Kimse kusura bakmasın ama ne yazık ki bu günkü Türkiye konjonktüründe AKP ve Erdoğan bütün bunları yapabilecek güçte.

Basına ambargo!


Medyaya ambargo uygulanmıştır, diye hıçkıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise AKP’nin 4. Olağan Büyük Kongresi ile ilgili olarak " Bu kurultay Türk demokrasi tarihinin kara bir sayfasıdır. Bunu içime sindiremiyorum" diye bir açıklama yaptı.
Tabiki basına uygulanan sansür çok ayıp, çok gerici, demokrasi tarihi açısından kara bir sayfadır.
Yalnız ben sayın Kılıçdaroğlu’na söylemden geçemeyeceğim. Sayın Genel Başkan; evet Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı maalesef basına ambargo uyguluyor, basını ikiye ve hatta üçe beşe ayırıyor. Üzgünüm ama sizin kıytırık belediye başkanlarınız da bunu yapıyor. Siz bir başbakana laf ediyorsunuz da kendi partiliniz belediye başkanlarına neden söz geçiremiyorsunuz?

İşte AKP B.Çekmece adayı!

Bu arada HAS Parti eski lideri Numan Kurtulmuş, anayasa profesörü Osman Can ve DP eski lideri Süleyman Soylu, Ak Parti'nin Merkez Karar Yönetim Kurulu'na (MKYK) seçildiler.
MYK’ya giremeyen bu isimlere dikkat!

Kürşad Tüzmen, İdris Naim Şahin, Egemen Bağış, Binali Yıldırım, Canan Candemir Çelik, Cemal Yılmaz Demir, Fatma Salman Kotan, Hasan Ali Çelik, İdris Naim Şahin, Kürşad Tüzmen, Mahir Ünal, Mehmet Necati Çetinkaya, Mehmet oymak, Mustafa Sait Yazıcoğlu, Mutlu Alkan Kütüklüoğlu, Muzaffer Gülyurt, Necdet Budak, Nur Özkaya, Orhan Yegin, Sadık Badak, Suat Kınıklıoğlu ve Şükrü Ayalan ise yeni MKYK'da yer almıyor.

Bu isimlerin her biri bir yerden belediye başkan adayı olacak.
İçlerinden birisini de Büyükçekmece’ye koyabilirsiniz.
Neden olmasın.
Seçin bakalım.
Siz olsanız bunlardan hangisini Büyükçekmece AKP aday yaparsınız?

Mehmet Müezzinoğlu!

Eski AKP İstanbul İl Başkanı ve Edirne milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu ise yeniden MKYK’ya seçilerek Erdoğan’ın gözünde hala önemli bir adam olduğunu gösterdi.
Ne yalan söyleyeyim şimdi kafam çok karıştı.
Zira bölgemiz AKP belediye başkan adayları için Müezzinoğlu ile il başkanı Aziz Babuşçu’nun kapışmasına sahne olacağı şimdiden aşikar.
Babuşçu Karadenizli olsun diyecek, Müezzinoğlu Rumelili.
Kim baskın çıkar dersiniz?
Bence Ankara’da Erdoğan’a daha yakın olan ve siyasette Aziz Babuşçu’dan daha tecrübeli olan Dr. Mehmet Müezzinoğlu daha baskın çıkar gibi geliyor.



Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Mert Arşivi